Álmodik a nyomor – Deutsch a hazánk soros elnökségét betámadó brüsszeli tervezetről

2023. május 24. 16:45
Az Európai Parlament kimondaná, nem vagyunk méltók a feladatra. Kovács Zoltán államtitkár: „Teljesen érdektelen, hogy a fizetett politikai provokátorok által hergelt EP mit gondol erről az ügyről – hiszen a Parlamentnek a soros elnökséghez semmi köze.”

***

Ahogy arról a Mandiner a Népszava nyomán beszámolt, az Európai Parlament (EP) június elsejei plenáris ülésén újabb állásfoglalást készül elfogadni a magyarországi jogállamiság helyzetéről és a befagyasztott uniós forrásokról. Az egyébként még formálódó ötpárti határozati javaslat kiszivárgott tervezete megkérdőjelezi, hogy Magyarország képes lesz-e hitelesen ellátni az EU Tanácsának soros elnöki tisztségét 2024-ben, miközben megsérti az EU alapvető értékeit és nem tartja magát a lojális együttműködés elvéhez”. A tervezet szerint az EP felszólítja a Tanácsot, hogy találjon megoldást a problémára, másként a parlament fog közbeavatkozni.

„Teljesen érdektelen, hogy a fizetett politikai provokátorok által hergelt EP mit gondol erről az ügyről – hiszen a Parlamentnek a soros elnökséghez semmi köze. Mi pedig tesszük a dolgunkat: készülünk” – kommentálta lapunknak a fejleményt Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, az uniós elnökség előkészítéséért felelős kormánybiztos. Utalt arra, nem mellesleg eddig minden Magyarországon szervezett, illetve rendezett világesemény kapcsán hazánk mértékadó teljesítményt nyújtott. Hamarosan kezdődik az atlétikai világbajnokság.

Kiszivárgott EP-állásfoglalás: Magyarország alkalmatlan a soros EU-elnökségre

 

Deutsch megint odaszól

Fékevesztett állapotba került az európai baloldal, velük együtt a magyar dollárbaloldal is. Egyre durvább a nyomásgyakorlás Magyarországgal szemben.

Legutóbb talán 2015 és 2018 között, az illegális migrációs hullám első csúcsán volt hasonló. Látjuk, minél nagyobb a probléma Európában, minél jobban eldurvulnak a dolgok, most épp az orosz-ukrán háború következményei kapcsán, annál elvadultabb támadásokat kapnak a fősodortól eltérő álláspontot képviselő országok. Évekkel ezelőtt is azt harsogták, jogállamisági problémák vannak velünk, meg hogy uniós jogot sértünk, pedig csak a hazánk és egyben az Unió külső határait védtük, s védjük azóta is, elutasítva a Willkommenskultur-t, az illegális migránsok simogatását meg a hasonló tévedéseket. Most épp a békepárti, fegyverszünetet követelő magyar hozzáállás csípi a szemét a nemzetközi baloldal képviselőinek” – hangsúlyozta lapunknak Deutsch Tamás.

A Fidesz EP-képviselője kifejtette: súlyos a helyzet, az elhibázott szankciós politika, a kudarcos szankciós csomagok, hiszen szó sincs az oroszok térdre kényszerítéséről, nem közeledünk a háború végéhez, sőt, miközben Európának egyre nagyobb kárt okoz mindez. A konfliktus eszkalációja felé haladunk, a magyar kormány ezzel szemben a kezdetektől a béke és a tűzszünet érdekében lép fel, kap is miatta pofonokat a nemzetközi térben.

„Álmodik a nyomor, ebből nem esznek”

„Ebbe a sorba illeszkedik a nekünk jog szerint járó uniós pénzek felfüggesztése, a jogállamisági eljárás, s a teljesített feltételek el nem fogadása után most itt az újabb ötlet: sok-sok hazugságra hivatkozva a soros elnöki tisztségre való alkalmatlanság kimondása” – jegyezte meg a politikus.

Deutsch Tamás: „Csakhogy álmodik a nyomor. Ebből sem esznek, ahogy abból sem, hogy változtassunk az álláspontunkon. Persze

nincsenek illúzióim, az EP el fogja fogadni a nyilatkozatot, ahogy korábban a Tavares- vagy a Sargentini-jelentést is.

Érdekesség, a minap épp a volt MSZP-s Ujhelyi István ismerte el, túlzások és valótlanságok is voltak ezekben a dokumentumokban. Jó reggelt kívánok, mi mindig is ezt mondtuk.”

Szereptévesztésben: hogyan vált az ideológiai hadviselés csatamezejévé az Európai Parlament?

Ugyanakkor Deutsch is úgy látja, ez a tervezet legfeljebb egy politikai nyilatkozat, a nyomásgyakorlás újabb eszköze, de arra nem alkalmas, hogy elvegye tőlünk a soros elnökséget. „A radikális baloldal évszázada alkalmazza az erőszakot, mindig el akarnak venni valamit az emberektől. Jogokat, tulajdont, akár az életünket, újabban a szülők jogát a gyerekneveléshez vagy az uniós forrásokat az országtól. Most is ezt csinálják: el akarnak venni valamit azoktól, akik nem értenek velük egyet. A főbűn továbbra is a 2010-es, illetve az azóta született választási eredmények. Ezt nem tudják megbocsátani a magyaroknak Brüsszelben” – magyarázta, megjegyezve, az Európai Parlament által elfogadott határozatok sajnálatos módon mára egy ócska baloldali hírlevéllé silányultak.

Nyitóképen: Judith Sargentini és az őt ünneplő képviselők, miután megszavazták a nevével fémjelzett, hazánkat elítélő jelentéstAFP / Frederick Florin

***

 

 

Összesen 138 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Még a Szovjetunióban több józanság lakozott: '56 után elvitték az atomtölteteket, és hagyták a különutas hofis, bacsós gulyáskommunimzust. Az EU nem képes a magyar néplelket megérteni, minél durvább a nyomás, annál keményebbek vagyunk.

Szargentini is a történelem szemétdombjára került. Ahova már rég való volt.

Az EP megfenyegette a Tanácsot! Szép, mondhatom! Nem tudják felmérni a következményeket?

EU-t, Momentumot érintő cikkeknél mindig aktivizálódik a Soros-kommandó. :-)
Nincshálózat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés