Ilyet se hallott még! Így hangzik a Reptér verklin! (VIDEÓ)

2023. március 31. 11:36

Írta: Sal Endre
Eddig is nagyot néztek az emberek, amikor feltűnt a Kackiás Verklis az ország számtalan pontján és elkezdett játszani, ám mikor rákezd Korda György Repterére, nincs ember, aki ne kapná fel a fejét.

Ring István nyolc éve járja a rendezvényeket. A paksi illetőségű, valóban kackiás bajszú férfi korábban évtizedekig zenekarokban szaxofonozott vagy éppen tárogatózott, de aztán beleszeretett a verklibe. Abba a hangszerbe, amely a századelőn Magyarországon is népszerű volt, ám később kikopott a köztudatból. A Kackiás Verklisnek két hangszere is van, mindkettőt Berlinben, egy híres-neves mesternél csináltatta. De hogyan jutott eszébe, hogy feldolgozza Korda György számát? „Még harminc éve a zenekarommal játszottuk ezt a számot, aztán egyszer csak mondtam a páromnak: de mafla vagyok, itt ez a sláger, miért nem verkliztem el eddig?” – mondja Ring István. Megtette, s azóta ez az egyik kedvence a hallgatóságának.

 

@kackiasverklis Reptér, verklire hangszerelve #kackiasverklis #kintorna #bajusz #fajatek #jatszoter#utcazene#ring#istvan#cilinder#kalap#verkli#velocipéd#retro#zene ♬ eredeti hang – kackiasverklis - Kackiás Verklis - Ring István

 

Nyitókép: Facebook.com/kackiasverklis

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem hiánypótló. Rajta kívül nem ismerek sok verklist :)

Na, ez nekem új, erről lemaradtam, én csak a haknizós helyi világhírességes falunapokról tudtam. Pedig az is már legfeljebb katasztrófaturizmusnak volt jó.
A videóján egyébként látszik, hogy Kackiás is igyekszik mindig korhű ruhát viselni.
(mivel ezeket csináltatták, ezért vadonatújak és hibátlanok, mivel a verklis leginkább a munkásosztály szórakoztatója volt, valószínűbb, hogy a ruhájuk sokkal egyszerűbb, és elnyűttebb volt - de itt talán nem érdemes a teljes korhűségre törekedni, mert akkor már fel lehetne vetni azt is, hogy sokszor hadirokkant vagy tüdőbajos volt a verklis...)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés