Kuleba: Le kell számolni azzal az elképzeléssel, hogy az ukrán ellentámadás lesz a háború döntő ütközete

2023. március 31. 13:58
Az ukrán külügyminiszter felszólította országa külföldi támogatóit, hogy a várható ellentámadás kimenetelétől függetlenül tartsák fenn támogatásukat.

A Financial Timesnak nyilatkozott Dmitro Kuleba, amelyben szóba került a tavasszal várható ukrán ellentámadás is, amely délről és keletről hivatott kiűzni az orosz csapatokat Ukrajna területéről. A lapban azt írják, hogy az akció számos ukrán, és nyugati támogató számára döntő ütközet lesz. Kuleba szerint azonban ez egy Ukrajnára nézve veszélyes alternatíva, hiszen ha az ellentámadás nem sikerül az „elvárásoknak” megfelelően, akkor felerősödhetnek az Ukrajna támogatását óvatosabban kezelő politikusok álláspontja.

Le kell számolnunk azzal az elképzeléssel, hogy az ukrán ellentámadás lesz a háború döntő ütközete”

– fogalmaz. 

„Ha ezt a támadást úgy fogják fel, mint ami a területeink száz százalékát felszabadítja, akkor lesznek olyanok, akik azt mondják: ez volt az utolsó döntő küzdelem, és innentől kezdve más megoldásban kell gondolkodnunk. Kijev számára nincs alternatív megoldás” – szögezte le.

Kuleba felvetette, hogy egy olyan ellentámadást követően, mint amilyenre számítanak, a kisebbségi hangok „Washingtonban, Berlinben, Párizsban, Londonban” megpróbálnak majd tűzszünetet szorgalmazni „egy Minszk III.” mentén. Ezzel arra a két minszki megállapodásra utalt, amelyek Kijev és az akkor elszakított területei együttműködését hivatottak irányítani egy stabil béke érdekében.

Nyitókép: VANESSA CARVALHO /  Brazil Photo Press / AFP

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kuleba érzi, hogy a nyugat már kevésbé lelkesen küldi a támogatást. Nem látják az eredményét, feneketlen zsákba öntik a pénzt.

itt az volt "donto" mikor megindultak az oroszok. nektek eselyetek sincs, a kerdes az hogy meddig akarjatok elhuzni a halaltusat

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés