Fegyir Sándort küldhetik az ukránok Budapestre nagykövetnek

2023. március 27. 20:09
A magyar származású férfi akkor került be a hírekbe, amikor a frontról tartotta meg egyetemi óráit.

Sándor Fegyir lehet Ukrajna következő budapesti nagykövete – szellőztette meg Panyi Szabolcs oknyomozó újságíró a Twitteren.

Marija Mezenceva, európai integrációs ügyekben aktív ukrán parlamenti képviselő bár nem erősítette meg a hírt a hvg.hu-nak, de azt elárulta a lapnak, hogy gondolkodnak új nagykövet Budapestre való küldésében. Olyan embert szeretnének, akinek vannak magyar gyökerei és képzett a társadalomtudományokban. A lapnak magyar diplomáciai források is megerősítették, hogy egyeztettek Fegyirről az ukránokkal.

Ismert: az Ungvári Egyetemen tanító magyar származású férfi neve akkor került be a médiába, amikor orosz támadás után azonnal önkéntesként csatlakozott az ukrán hadsereghez, majd arról töltött fel képeket a közösségi oldalára, hogy a frontról, ágyúdörgés közben tart órákat.

Nyitókép: Kiszó

Kárpátaljai dialektust és a magyar nyelvet használják a rádióbeszélgetéseik rejtjelezésére a kelet-ukrajnai fronton (videó)

A jellegzetes kárpátaljai dialektust és a magyar nyelvet használják a rádióbeszélgetéseik rejtjelezésére a kelet-ukrajnai fronton azoknál az ukrán egységeknél, amelyekben kárpátaljaiak szolgálnak - írta a Suspilne az ungvári Viktor Scsadej Facebook-bejegyzésére hivatkozva. A kárpátaljai területvédelmi egység tagja, aki az elmúlt években több alkalommal is indult Ungvár polgármesteri székéért - sikertelenül - posztjában megjegyezte: magyar a legjobb titkosítási nyelv az ukrajnai háborúban".

Összesen 177 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

ha az lenne akkor nem szolgalna a naci rezsimet

Az furcsa, hogy az RTLklub nagyon örömködik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés