Trill Zsolt: Elborzadva nézem, hogy ukrán katonák azt üzenik a magyaroknak, gyertek ide, rabok lesztek

2023. március 26. 16:20

A kárpátaljai származású színésznek a háború kitörésének másnapján eszébe jutott, hogy van-e egyetlen ember is Ukrajnában, akiben megfogalmazódott a kérdés, hogy nem hibásak-e esetleg ők is.

2023. március 26. 16:20
null

Trill Zsolt nyilatkozott az Origonak annak apropóján, hogy a kárpátaljai színész játszotta Hadikot a Hadik című történelmi filmben. A színész a háborúról kifejtette, hogy megdöbbentette s nem akarta elhinni, hogy 2022-ben mindet megtörténhet a világban.

Azon is gondolkoztam, rögtön a háború kitörésének a másnapján, hogy vajon van-e egyetlen ember Ukrajnában, akinek akár a fejében, akár a szívében megfogalmazódott a kérdés, nem hibásak-e esetleg ők is. Tudom, hogy ez sokak számára nem népszerű álláspont, de általában azok mondanak határozott véleményt a kérdésben, akiknek semmiféle személyes tapasztalatuk nincs, soha egyetlen napot nem töltöttek Ukrajnában, nem ismerik az ottani néplelket és mentalitást” – fejtette ki.

Hozzátette, „az első pillanattól kezdve azt gondolom, hogy egy perc hezitálás nélkül le kellene ülni tárgyalni, máskülönben sok százezer ember fog meghalni – és így is történt. A mai napig minden reggel reménykedve nyitom meg a hírportálokat, hátha végre hajlanak a felek a megegyezés felé, aztán esténként mindig csalódva fekszem le. És közben azt érzem, hogy soha nem fog rendeződni a konfliktus: az idő olykor megoldja a nemzetek közti végletes feszültséget, de itt testvér öl testvért.”

A háború utáni békéről

Trill elmondta, hogy a háború utáni békéről Bertolt Brecht A kaukázusi krétakörben című drámájának egyik mondata jut mindig eszébe: „a háborúnak vége, féljetek a békétől!”„Ilyen érzéseim vannak nekem is a jövővel kapcsolatban.
A háború előbb-utóbb véget ér, lehet, hogy holnap, lehet, hogy csak évek múlva. De ami azután jön, az valószínűleg még rosszabb lesz.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy megkapta a behívóját ő is, „el sem tudom képzelni, mi történik, ha véget érnek a konfliktusok és hazamegyek: elvisznek munkaszolgálatra újjáépíteni a lerombolt városokat? És mindez valószínűleg még a jobbik eset lenne. Anyukám és a testvérem is odahaza maradt, tőlük tudom, hogy

Miközben a fegyverek csak még több halált és szenvedést okoznának. Az európai és az ukrán vezetők teljesen elvesztették a kapcsolatukat a realitással.”

Nyitókép: MTVA/Zih Zsolt

Kapcsolódó cikkek

Összesen 296 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszt
2023. március 27. 17:33
Kérdezzük Zsoltot, h ez a Mandin lévő gyalázkodás, uszítás, v a 888 v a ProstiSrácok, Bayer, Bencsik, stb. nem zavarja? Csak a harcban álló ország elkeseredett lakói, harcosainak kiszólásai? Érdekes erkölcsi zsinórmérték...
01234567890
2023. március 27. 13:54
13 év: oktatás és az egészségügy romokban. Humán szakosok tanítják a természettudományokat, ha valaki komolyan beteg 120 ezerért megcsinálják neki az MR-t, több százezret fizethet a műtétért, vagy legalább félévet várhat.
balu3
2023. március 27. 02:47
Mostanság menő benyalni fenekekbe, állítást közölni az "online oldalakra mutató" bla blával. Akik nem Orbán végbélnyílása körül szaladgálnak azoknak kicsit más a véleménye, ja és baszátok meg nem azt írom hogy happy van ott a magyaroknak, ezt a szélsőséges invalidizmust kellene elfelejteni. Reál:- Oroszországot a területe érdekli, Szu és hozzá tartozó gyarmat.
ujujuj
2023. március 26. 23:58
Két ellenségünk háborúja. Oroszország a szövetségi rendszerünk ellensége, ukrajna meg a személyes ellenségünk. Ezért mondom azt, hogy egyik fél győzelmét sem kívánom. Azaz lipsiül putyinpincsi vagyok, radikális békeuszító. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik