Amerikai baloldali lap: Frusztráló, hogy a Nyugat nem támogatja jobban Ukrajnát

2023. március 26. 9:55
A szerző úgy véli, a NATO-tagállamok adhattak volna Ukrajnának nagyobb hatótávolságú felszereléseket, például ATACMS nevű rakétarendszert.

A háborúkat jóval a frontvonalak mögött nyerik meg vagy veszítik el. A szövetségeseknek ennek megfelelően kell felfegyverezniük az ukránokat – olvasható a The Atlantic véleménycikkében.

A szerző úgy véli, hogy a NATO-tagállamok adhattak volna Ukrajnának nagyobb hatótávolságú felszereléseket – köztük az ATACMS néven ismert rakétarendszert és fejlett merevszárnyú repülőgépeket –, vagy hatalmas erőfeszítéseket tehettek volna annak érdekében, hogy

segítsék az ukránokat saját távolsági rendszereik fejlesztésében és javításában.

A lap szerzője sajnálatát fejezte ki azt illetően, hogy a NATO-államok, beleértve az Egyesült Államokat is, vonakodnak túl nagy hatótávolságú rakétarendszereket biztosítani az ukránoknak, látszólag az Oroszországgal fennálló feszültség fokozódásától tartva. Hozzátette: „Ahelyett, hogy hagynák, hogy az ukránok a frontvonaltól távol megállítsák az orosz erőket, most Ukrajna arra készül, hogy megtámadja ezt a vonalat”.

„Kevés van belőlük" - az USA nem küld nagy hatótávolságú rakétákat Ukrajnának

 

***

Nyitókép: Twitter-képernyőfotó

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés