„Kevés van belőlük” – az USA nem küld nagy hatótávolságú rakétákat Ukrajnának

2023. február 14. 08:25

Amerikai tisztviselők szerint az ATACMS átadása „ártana az amerikai hadsereg felkészültségének egy jövőbeli harcban”.

2023. február 14. 08:25
null

A Politico azt írja keddi cikkében: a Biden-kormányzat újabb indokot adott ukrán partnereinek arra, hogy miért nem küldi nekik a hőn áhított nagy hatótávolságú rakétákat:

Az USA aggódik, hogy nem lenne elég saját magának.

A Pentagonban a közelmúltban tartott megbeszéléseken az amerikai tisztviselők közölték Kijev képviselőivel, hogy az USA-nak nincs felesleges taktikai rakétarendszere. Szerintük az ATACMS átadása a kelet-európai harctérre csökkentené Amerika készleteit, és

Ez az aggodalom, – valamint a kormányzatnak az a meglévő aggodalma, hogy Ukrajna a 190 mérföldes hatótávolságú rakétákat mélyen orosz területen belüli támadásra használná, és átlépné a Kreml által vörös vonalnak nevezett határt, – az oka annak, hogy az USA nem szállítja az ATACMS-t a frontvonalra a közeljövőben.

Nyitókép: MTI/EPA-PAP/Marcin Obara

 

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szabó Tamás
2023. február 14. 12:19
"..„Kevés van belőlük” – az USA nem küld nagy hatótávolságú rakétákat Ukrajnának.." Jajj, dehogynem küld! Mikor mondtak igazat, ilyen témákban?...
formaegy
2023. február 14. 11:42
Mikor állítják terrorcselekmény jóváhagyása miatt bíróság elé a terrorista Bident és bandáját???????????????????????
Egy Ember
2023. február 14. 11:01
Már tudják, hogy értelmetlen.
thestatham20
2023. február 14. 09:59
De kár.. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!