Kiderült, hogy ki lehetett a Gazdagréten támadó antifák vezetője

2023. március 26. 17:35
Új radikális szélsőbaloldalit azonosított a német rendőrség.

Újabb német szélsőbaloldalit azonosítottak a német hatóságok a februári budapesti eseményekről készült kamerafelvételek elemzése során – írta meg a Magyar Nemzet. Mint írták, „a gazdagréti brutális támadás elkövetőinek egyike, aki zöld sapkában, rollerrel érkezett a helyszínre, majd az áldozat fejét viperával kegyetlenül összeverte, Johann Guntermann lehetett”.

A szélsőbaloldali erőszakos antifákról író Dokumentation Linksextremismus nevű szakportál a Twitteren felteszi azt a kérdést is, miért nem keresik nyilvánosan az Antifa-pszichopatát, mint Magyarországon a többi azonosított támadót? Johann Guntermannt ugyanis 2020-tól nemzetközi körözéssel keresteti az államügyész a budapesti embervadászathoz kísértetiesen hasonló németországi kegyetlen támadások miatt” – írták.

Johann Guntermannt a németországi erőszakos szélsőbaloldal kiemelkedő alakjának tartják a rendőrök és az elvtársai is a brutális tettei miatt.

A hatóságok szerint az erőszakosság és a gátlástalanság mellett professzionalizmus is jellemzi – tették hozzá.

Már Budapesten is garázdálkodnak: bemutatjuk az antifa mozgalmat!

A weimari köztársaságban gyökeredzik, erőszakos, alkotmányellenes, és néha összetéveszti a jobboldalt a szélsőjobboldallal a német antifa.

Nyitókép: Képernyőkép

Összesen 99 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Buchenwaldban, ahol jellemzően nem zsidókat, hanem politikai foglyokat, Európából mindenhonnan összeszedett kommunistákat tartottak fogva, az SS a német kommunistákat bízta meg a tábor belső vezetésével. Bizony. Ott a német kommunisták voltak az élet-halál urai, és kiválóan együttműködtek az SS-szel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés