Itt a német antifa? Hátulról, viperával ütöttek le egy férfit Újbudán (VIDEÓ)

2023. február 11. 11:06

Feltételezések szerint német antifák lehetnek az elkövetők.

2023. február 11. 11:06
null

Viperával felszerelkezett, símaszkos banda támadt rá egy 40 év körüli férfira a XI. kerületben péntek délután. A gazdagréti dohánybolt alkalmazottja súlyosan megsérült – idézi a Metropol értesüléseit a Magyar Nemzet.

A szemtanúk szerint a férfi valószínűleg dolgozni ment, és azután támadták meg, miután leszállt a buszról.

A helyszínen található vértócsa bizonyítja a tettlegességet

– írta a lap.

Ismeretlen tettes ellen nyomoznak

A rendőrség a Metropol megkeresésére azt válaszolta, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába február 10-én 12 óra 28 perckor érkezett bejelentés arról, hogy a XI. kerületi Gazdagréti téren egy férfit megvertek. A történtek után a sértetettet kórházba vitték.

„A XI. kerületi Rendőrkapitányság felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen. Az adatgyűjtés jelenleg is folyamatban van” – írta a Budapesti Rendőr-főkapitányság válaszában.

Az interneten és a közösségi médiában többen arról írtak, hogy a támadók az Antifa tagjai, akik Németországból érkezhettek az 1945-ös kitöréssel kapcsolatos rendezvények miatt, és ruházata miatt támadtak rá hátulról a férfira. Ezt egyelőre semmilyen hivatalos forrás nem támasztja alá, viszont egy friss profilról két videót is feltöltöttek a YouTube-ra a támadásról, ahol szintén a fenti információt közölték – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

A támadásról készült felvételt alább tekinthetik meg:

A BRFK három budavári gyűlést engedélyezett, hármat elutasított

Hat gyűlést jelentettek be szombatra, február 11-ére a budai Vár területére, ezek közül a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) háromnak a megtartását tudomásul vette, a másik hármat viszont megtiltotta.

A BRFK csütörtökön az MTI-vel azt közölte: a területre hat, a gyülekezési jogról szóló 2018. évi LV. törvény hatálya alá tartozó gyűlést jelentettek be.

„Budapest rendőrfőkapitánya három gyűlés vonatkozásában tiltó határozatot hozott, amelyeket a rendőrség honlapján közzétettek. A további három, magánszemélyek által tett bejelentést a BRFK mint gyülekezési hatóság tudomásul vette” – írták.

A BRFK csütörtökön a rendőrség oldalán a tiltó határozatot azzal indokolta, hogy „a gyülekezés helyszíne olyan országos jelentőségű történelmi emlékhely, illetve időpontja olyan nap, ami a nemzetiszocialista diktatúra uralma alatt elkövetett embertelen bűnök áldozataira emlékeztet”.

MTI/Magyar Nemzet

Nyitókép: Képernyőfotó

 

 

Összesen 360 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2023. szeptember 26. 22:13
Ő kinek a pártján áll? TÍZEZER EURÓ ÜTI A MARKÁT, AKI RENDŐRKÉZRE ADJA A HAMMERBANDE TERRORLEGÉNYÉT Fordulat a budapesti embervadászat ügyében: tízezer eurót kap, aki az antifa Johann Guntermann nyomára vezet https://magyarnemzet.hu/belfold/2023/09/fordulat-a-budapesti-embervadaszat-ugyeben-verdijat-tuztek-ki-az-antifa-johann-guntermannra-hammerbande-korozes-nyomozas-embervadaszat Rajta kívül még öt német antifát köröz a BRFK az embervadászatban való részvételük miatt. Paul Müntnich szintén illegalitásban van, és az antifák rejtegetik Lipcse környékén. Elképzelhető, hogy Johann Guntermann-nal együtt bujkál. Őt a bűnügyi rendőrség korábban drogdílerként és a szervezett bűnözés tagjaként ismerte. A lipcsei Moritz Schroeter szintén szökésben van. Ő vizsgálat alatt állt, mivel aktívan részt vett a 2020 szilveszterén Lipcse Connewitz nevű kerületében kirobbant zavargásokban. Körözik Emilie Dieckmannt, Szintén keresik Clara Wittkugelt, Ugyancsak keresik Nele Aschoffot
kispolgarigrofo
2023. február 13. 21:51
mivan fideszesek, mégse tetszik a gyenácifikáácijá?
blondibarbi
2023. február 13. 21:03
Minimum 10 év fegyház garázda "nemzetiségi" visszaesők között, hogy egész további életükben legyen majd okuk haragudni a világra és a jó K édesanyjukra ! ! !
Atti bá
2023. február 12. 21:41
Tiszta izgi. És hogy a történelem nem ismétlődik. Nem a francot nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!