Az ukránok miatt ismét drágábban jöhet az orosz kőolaj

2023. március 25. 18:39

Duplájára emelhetik a tranzitdíjat a Barátság kőolajvezetéken.

2023. március 25. 18:39
null

Sajtóhírek szerint Kijev legújabb terve az, hogy a Barátság kőolajvezetéken drasztikusan, kétszeresére emeli a tranzitdíjat. A vezetéken keresztül Oroszországból Ukrajnán, Magyarországon, Szlovákián és Csehországon át szállítják a kőolajat Európa nyugati része felé.

Úgy tudni, hogy Kijev áprilistól újra megemeli a tranzitdíját, aminek értelmében tonnánként 27,2 eurónyi összeget kérnének. A Kommerszant szerint az ukránok azzal indokolták a díj emelését, hogy a háború miatt tönkrement infrastruktúrát újra kell építeniük. Az orosz Transznyefty megerősítette, hogy hallott az emelés tervezetéről, ám pontos részleteket nem ismernek. 

Azt mondták, hogy a részletekről Kijevnek Magyarországgal és Szlovákiával kell megállapodnia. Idén az ukránok egyszer már emeltek a díjon, akkor 18 százalékkal emelték az árakat. 

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Kapcsolódó cikkek

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kivűlálló
2023. március 26. 11:58
Adódik a kérdés számomra, hogy akkor most mi a faszért is adunk ezeknek a retek ukránoknak napi 8 millió m3 (!!!) gázt (tudtommal ingyen)? Adna nekik a jó büdös, kurva anyjuk!
monuskaroly
2023. március 26. 09:57
Ki kell iktatni Oroszország és Magyarország közül, ezt az Ukrajnának nevezett putrit!!!!!!!
Zolotarjov
2023. március 26. 08:32
Na ugye
Lajoss
2023. március 26. 08:06
Úgy tudni..ha ezt a Mandi írja,akkor csak hazugság lehet..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik