Felmérés: az ukránok 85 százaléka támogatja az EU-csatlakozást

2023. március 24. 22:25

Ukrajnában 2014 után kezdett meredeken emelkedni a nyugati közeledést pártolók aránya.

2023. március 24. 22:25
null

A Kijevi Nemzetközi Közvélemény-kutató Intézet adatai szerint az ukrajnai lakosok 82 százaléka támogatja a NATO-hoz való csatlakozást, míg az uniós integrációt ennél is többen, 85 százaléknyian igénylik – írta meg a Kárpáti Igaz Szó.

A lap tájékoztatott róla, hogy

a csatlakozás támogatóinak száma Nyugat-Ukrajnában még az országos átlagnál is magasabb,

legkevésbé Kelet- és Dél-Ukrajnában tartják ezt prioritásnak, de még ezeken a vidékeken is 72, valamint 80 százalékos a csatlakozást támogatók aránya.

Az orosz katonai agresszió kezdete óta nőtt a NATO- és EU-csatlakozást óhajtók száma,

tavaly áprilisban 80 százalék körüli volt az arányuk, ami most még tovább bővült.

A lap emlékeztetett, hogy Ukrajnában a 2014-es Euromajdan után kezdett meredeken emelkedni a nyugati közeledést pártolók aránya.

***

***

Nyitókép: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robert69
2023. március 25. 22:29
Ha az EU-ba menekülnek és letelepednek mindannyian EU -ban fognak élni, egyébként nem.......
KBA98
2023. március 25. 14:34
Nem tudom, hogy így a háború közepén ki csinál véleménykutatást és kik adják a válaszokat? továbbá azt sem tudom, hogy hány ukrán él még ebben a szétcseszett országban, mert az ukránok zöme már az eu-ban segélyből vagy munkából él. Lehet, hogy ők az EU-ba tartanak, de mi meg nem akarjuk, hogy ott legyenek, max akkor, ha mi már nem leszünk ott!
kiss.istvan770
2023. március 25. 13:52
Sokakra hatott a több, mint 32 éve tartó CIA és az Open Society álcivil leányvállalatainak agymosása a nyugati civilizáció gyönyörűségéről, de azok sem mondhatnak mást akik féltik a családjukat és saját életüket. Kb. 1992-94-ig Magyarországon is bejött a trükk, aztán jött a gyakorlati tapasztalat, - csak új gyarmatnak kellettünk. Csöbörből vödörbe kerültünk, egyik kutya, a másik eb. Mi szerencsére túl vagyunk rajta. Az ukránok még csak a kezdeti lelkesedésnél tartottak a háborúig, még nem jutott el a tudatukig, hogy a milliárdosok megvették a földjeik legjobb 28%-át, felvásárolták az energiaiparukat, stb. Hogy lesz e lehetőségük a nyugat megismerésére az még a jövő zenéje, bár a nyugatra menekültek megtapasztalhatják, hogy alsóbbrendű koloncnak tekintik őket, ebből a fölösleges kolonc igaz is. Ha hazamennek, akkor pedig viszik az infót.
Dunhill67
2023. március 25. 12:12
nyilvánvaló...elkezdték baszogatni a medvét,amely kezdett egyre morcosabbá válni....erre a "bátor" ukrán ha tehetné belebújna nato meg az eu seggébe is csak legyen aki megvédje....és pénzelje,"természetesen"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik