CNN: Magyarországon nem tartóztatnák le Putyint

2023. március 24. 9:21
Az amerikai portál cikke hozzátette, Magyarország NATO-tag, de kifogásokat fogalmazott meg az ellen, hogy a nyugati országok fegyvereket küldjenek Ukrajnába.

A CNN idézi Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert, aki kijelentette, hogy Magyarország nem alkalmazza a római statútumot, így a Nemzetközi Büntetőbíróság elfogatóparancsa ellenére Magyarországon nem tartóztatnák le Putyin elnököt. A politikus hangsúlyozta, hogy az elfogatóparancs nem szerencsés döntés, mert a háború eszkalációja, és nem a béke felé viszik a dolgokat.

Az amerikai portál cikke hozzátette, hogy Magyarország NATO-tag, de kifogásokat fogalmazott meg az ellen, hogy a nyugati országok fegyvereket küldjenek Ukrajnába. Orbán Viktor miniszterelnök többször arra figyelmeztetett, hogy Európa belesodródik az ukrajnai háborúba, és jelentős erőfeszítéseket tett, hogy megakadályozza Ukrajna NATO-csatlakozását, valamint Svédország NATO-csatlakozási erőfeszítéseit is akadályozza.

Nyitókép: Sergey Guneev / Sputnik / AFP

 

Letartóztatnák-e Putyint Magyarországon? - Gulyás Gergely válaszolt

Mint arról a Mandiner beszámolt, a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) kiadott egy elfogatóparancsot Vlagyimir Putyin ellen. A Kormányinfón Gulyás Gergely azt mondta: ez ténykérdés, ha ezt állapította meg a nemzetközi bíróság, ehhez nincs mit hozzátennie a kormánynak.

 

Összesen 121 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A CNN tanulja meg a NATO szerződés tartalmát.

Van néhány elszólás, ami beismeri, hogy Oroszország lényegében a NATO ellen. Hiszen, mindegy hogyan nevezik meg a faladót, onnan mennek Ukrajnába a fegyverek, onnan kapják az ukránok a felderítési adatokat, célkoordinátákat. A NATO igaz, nem intézményesen kimondva, de beleavatkozott ez egyik fél oldalán két rajta kívülálló ország konfliktusába. Sőt, szintén nem intézményesen, csak tagországi szinten, de részt vett a konfliktus előidézésében.

Magyarországon Hruscsovot se tartóztatták le, pedig az egész Krímet odaadta Ukrajnának.

Persze, hogy nem tartóztatnák le. Sem Putyint sem Bush-t, sem Blairt, sem más USA elnököt akik gyanú szerint háborús bűnökben vettek részt.

A magyar alkotmámyba ütközik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés