Hí a haza! – Rázzuk fel Magyarországot!

2023. március 23. 23:18

Márki-Zay Péter
Facebook
A településvezetőknek sajnos az elmúlt években kevés lehetőségük volt a mosolygásra.

„A településvezetőknek sajnos az elmúlt években kevés lehetőségük volt a mosolygásra. A folyamatos kormányzati elvonások lehetetlen helyzetbe hozták az önkormányzatokat. A Fidesz politikáját a az ellenzéki településekkel szembeni bosszúhadjárat, megszorítások, elvonások és az államosítás jellemezte. Most az önkormányzatok utolsó ingatlanjait - amelyek valójában a helyben élők vagyona - vonja el az állam és veszi saját kézbe vagy játssza át az egyházak kezére.

Éppen ezért arra buzdítok és kérek mindenkit, hogy következetesen és nyilvánosan álljunk ki a rabláncon rángatott önkormányzatok mellett és ne engedjük, hogy az utolsó közösségi vagyontárgyaink is a hatalom és köreinek a kezében kössenek ki!

Mi egy olyan Magyarországban hiszünk, ahol az önkormányzatok valódi ellensúlyt jelentenek a központi hatalommal szemben, ahol a helyieket érintő kérdések helyben, a helyi közakaratnak megfelelve dőlnek el. Ahol a nem kormányzati érdekek mentén folyik a döntéshozatal, hanem az ott élők érdeke szerint.

Hí a haza! – Rázzuk fel Magyarországot!”

Nyitókép: Márki-Zay Péter Facebook-oldala

 

***

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés