Videón, ahogy egy panelházba csapódik egy orosz rakéta

2023. március 22. 13:27
A képsorokat Volodimir Zelenszkij ukrán elnök osztotta meg.

Az ukrán elnök Twitter-oldalán tette közzé, hogy szerdán az oroszok eltaláltak egy panelházat Zaporizzsjában. Volodimir Zelenszkij azt írta, hogy az oroszok lakónegyedeket lőnek, ahol civilek laknak. 

Nyitókép: Twitter

Összesen 146 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már a Nagy Októberi Szocialista Forradalom (német pénzelt puccs) alkalmával is őssze-vissza lőttek és ezért össze-vissza hazudtak.
Ugyanis az Aurora cirkáló fedélzetén nem volt éles lőszer. "A hadihajó kilőtt egy vaktöltést és elhallgatott - pont elegendően ahhoz, hogy biztosítsa prominens helyét Október legendái között."
Forrás: Richard Pipes: The Russian Revolution, Alfred A. Knopf, 1990, 494.old.
Amiről viszont kéne beszélni az nem az Aurora, hanem a Péter és Pál erőd ágyúi. Ugyanis "két órával később az erőd ágyúi nyitottak tüzet, ezúttal éles lőszerrel, de a tűzvezetésük olyan pontatlan volt, hogy a harminc-harmincöt lövedékből csak kettő találta el a Téli-palotát, elenyésző kárt okozva." (Forrás, mint előbb.)
Tehát amit igazán lehetne idézni a Nagy Októberrel kapcsolatban, azt jobb elhallgatni a tüzérségi inkompetencia miatt. (Egyébként kíváncsi lennék, hova hullott a célt tévesztett több mint harminc ágyúgránát Szentpétervárott és mekkora nem szándékolt kárt okozott vagyonban és emberben?)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés