Haladár tempó: simán-lazán marxista tanításokat ajánlgat diákjainak egy minneapolisi tanár

2023. március 21. 18:23
„Az idei diákjaim nem tisztelik a hatalmat. És ezt szeretem egy emberben, mert én egyáltalán nem tisztelem az államot.” – fogalmazott a pedagógus. A Bolond lyukból című cikksorozat új része.

Készült az Alapjogokért Központtal együttműködve, a Bolond lyukból cikksorozat részeként. 

*

Egy minneapolisi középiskolai tanár a TikTokon dicsérte diákjait, amiért „nem tisztelik az államot”, és marxista tanításokat ajánlott nekik az osztályteremben. A Highland Park középiskola természettudomány tanára, Mandi Jung TikTok-profilja tele van olyan videókkal, amelyek más tanároknak is forrásokat és tippeket közöl többek között arról, hogyan tanítsanak a gyerekeknek a marxizmusról és az antikapitalizmusról. Az egyik posztban azt írja: „Az idei diákjaim nem tisztelik a hatalmat. És ezt szeretem egy emberben, mert én egyáltalán nem tisztelem az államot.”

Jung szerint, aki egyébként biológiaórákat tart, a gyerekeknek a sejtekről tanított tudományos konszenzus a „kapitalista indoktrináció” része. Eszmefuttatása szerint ugyanis, ha azt tanítjuk a gyerekeknek, hogy a sejten belül a sejtmag a legfontosabb alkotóelem, akkor már ezzel arra neveljük őket, hogy meg kell felelniük egy felsőbb hatalomnak.

Szerinte ezért a baktériumok az „igazi anarchisták”, mert azoknak nincs sejtmagjuk, és így nincs „főnökük” sem.

Mindezek ellenére az iskola megvédte a tanárt, mondván: „Általános szabályként a közalkalmazottaknak, mint állampolgároknak joguk van ahhoz, hogy közérdekű ügyeket személyesen kommentáljanak anélkül, hogy munkáltatójuk korlátozná vagy megtorlással sújtaná őket.”

 

***

Nyitókép: Midjourney

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés