Imaszobákat nyit a Corvinus az iszlám hallgatóknak

2023. március 20. 15:28
Két szobát alakítottak át; egyiket mindkét nem tagjai látogathatják, a másikat csak a nők.

Imaszobák nyíltak a Corvinuson – adta hírül az egyetem a hivatalos weboldalán angolul és magyarul. A Facebook-oldalán az egyetem bőbeszédűbb volt, ott leszögezték (angolul): „Imahelyiségeket biztosítunk muszlim/iszlám hallgatóink és munkatársaink számára, hogy megfelelő körülmények között végezhessék vallásgyakorlatukat az egyetemen”.

Mint írták, a két imaszobában „hallgatóink és munkatársaink megfelelő körülmények között gyakorolhatják vallási szokásaikat”.

Az egyik szobát csak a nők használhatják, a másik szoba mindkét nem tagjai számára nyitott.

(Ennek oka a honlap tanúsága szerint az, hogy az egyetemen jelenleg a női hallgatók vannak többségben a muszlim/iszlám közösségben). A két szobában egyébként – csak az angol nyelvű szöveg tanúsága szerint – bejelölték merre van észak, dél, kelet és nyugat, hogy segítsenek a kibla, magyarul az imairány megtalálásában.

Az egyetem a közleményt később kiegészítette, miszerint az imaszobák nem kizárólag muszlim hallgatóknak lesznek fenntartva, ugyanis minden felekezet használhatja azokat. „Az imaszobák lehetővé teszik, hogy minden vallási felekezethez tartozók is megtapasztalhassák, hogy egész nap van hely az imádkozásra, nem csak a muszlimok számára” – írták.

Nyitókép: Illusztráció/Imádkozó muszlimok Nepálban.
Forrás: Sunil Pradhan / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A tevebaszók saját imaszobát kapnak, de persze az emberi hulladék liberális ortopédok szerint a kereszténységet távol kell tartani az államtól és az állami oktatástól...

Kápolna is van a keresztényeknek?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés