Észak-Korea közölte: mintegy 800 000 diák és munkás jelentkezett egy nap alatt, hogy harcba szálljon Amerikával

2023. március 19. 8:01
Az észak-koreai állami újság szerint önként jelentkeztek.

Észak-Korea azt állítja, hogy mintegy 800 000 állampolgára önként jelentkezett, hogy csatlakozzon vagy újra beálljon az ország hadseregébe, hogy harcoljon az Egyesült Államok ellen – jelentette az észak-koreai állami újság szombaton.

Csak pénteken mintegy 800 000 diák és munkás fejezte ki az iránti vágyát, hogy bevonuljon vagy újra a hadsereg kötelékébe álljon, hogy szembeszálljon az Egyesült Államokkal, jelentette a Rodong Sinmun újság az Inquirer.net szerint. 

Kapcsolódó

Észak-Korea rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát bocsátott fel vasárnap a Keleti-tenger irányában, a dél-koreai hadsereg szerint ez volt a negyedik ilyen erődemonstráció egy héten belül, miközben Szöul és Washington öt év óta a legnagyobb közös hadgyakorlatot tartja.

A dél-koreai vezérkari főnökök egyesítette bizottsága arról számolt be, hogy egy rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát észleltek, amelyet

a szomszédos ország északnyugati részén fekvő Észak-Phjongan tartományból indítottak el. 

 A japán védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a rakéta ötven kilométeres magasságba jutott, mintegy 800 kilométeres távolságot tett meg, majd becsapódott a tengerbe.    

Dél-Korea hétfő óta az elmúlt öt év legnagyobb katonai hadgyakorlatát tartja az Egyesült Államokkal közösen, amelynek célja az együttműködés megerősítése az északi fenyegetés felerősödésével szemben. A »Szabadságpajzs« elnevezésű katonai manőver a tervek szerint március 23-ig tart.

(MTI)

***

Nyitókép: STR / KCNA VIA KNS / AFP

 

Összesen 154 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy kommunista rendszer a fogyatékosok rendszere. Vagy a gazembereké.

Amerika kommunista szerinted?

Az iskolában, a kommunista rendszerben, azt tanultuk, hogy az egypárt rendszer, ha szocialista gazdasági móddal párosul, akkor az szocializmus/kommunizmus, ha viszont az egypárt rendszer kapitalista gazdasági móddal párosul, akkor az fasizmus/nemzeti szocializmus.

Szerinted szárazföldi Kína mi?

Mit csinálnak az észak-koreai hackeren? Megeszik a merev lemezt, hogy éhen ne haljanak?

A kínai kommunista kannibalizmusról írt például egy egész oldalon a The Age című Melbourne-i napilap Devoured by Hatred (Felfalva a gyűlölet által) címmel 1996. március 23-án. Az osztályellenség százait fogyasztották el és a káderek ezrei vettek részt a különböző flekkensütéseken.

A talán még színvonalasabb, bár országos napilap, a The Australian 1996. október 12-i számában egész oldalon szemlézte Jasper Becker könyvét, melynek címe: Hungry Ghosts: China’s Secret Famine (Éhes szellemek: Kína titkolt éhínsége). A cikk címe: Great Leap to ruin (Nagy ugrás a nyomorba) Innen idézek: Egy korábbi kommunista párti funkcionárius véleménye szerint az áldozatok száma 80 millió volt.
Hangsúlyozom az egész oldalakat a téma komolyságára való tekintettel, ugyanis e két ausztrál újság oldalmérete duplája a magyar napilapokénak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés