Felbolygatta az internetet, hogy letartóztathatják Trumpot

2023. március 19. 15:03
„Az Egyesült Államok korábbi elnökének vádemelése nemcsak engem, hanem több tíz millió amerikait is mélyen aggaszt” – nyilatkozta az ügy kapcsán Mike Pence, korábbi alelnök. 

Ahogy arról a Mandineren beszámoltunk, Donald Trump volt amerikai elnök szombaton azt közölte a Truth Social nevű közösségi médiaoldalon, hogy tudomására jutott, hogy jövő hét kedden letartóztatják. Trump azt írta, hogy a manhattani ügyészségről származó, „illegálisan kiszivárgott információk” arra utalnak, hogy „az utcahosszal vezető republikánus jelöltet és az Egyesült Államok korábbi elnökét a jövő hét keddjén letartóztatják”.

Trump korábbi alelnöke – aki az elmúlt hónapokban nem köntörfalazott, amikor Trumpról kérdezték – szintén megszólalt az ügyben. Republikánus védelem, demokrata támadás

Az Egyesült Államok korábbi elnökének vádemelése nemcsak engem, hanem több tíz millió amerikait is mélyen aggaszt

– nyilatkozta az ügy kapcsán Mike Pence korábbi alelnök. 

A képviselőház republikánus elnöke szerint a vádemelés „hatalommal való visszaélés és politikai bosszú lenne” az ügyészség részéről. Kevin McCharthy elődje, a demokrata Nancy Pelosi azonban „meggondolatlansággal” vádolta Trump nyilatkozatát és szerinte a volt elnök „csak a címlapokra akar felkerülni és nyugtalanságot szítani a támogatói között”. 

Elon Musk, a Twitter-mikroblog, a Tesla autógyár és a SpaceX űrkutatási vállalat tulajdonosa is megszólalt az ügyben. Mint írta: „ha ez megtörténik, akkor Trumpot elsöprő arányban választják újra”.

***

Nyitókép: Mandel Ngan / AFP

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nincs rossz reklám, mert minden reklám reklámmak számít...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés