Lengyelország fegyverkezik: 800 Hellfire rakétát vesznek az amerikaiaktól

2023. március 17. 8:26
150 millió dollárba, azaz 55 milliárd forintba fog fájni a lengyel költségvetésnek a bevásárlás.

A lengyel honvédelmi miniszter közölte a Twitter-oldalán, hogy az Egyesült Államok külügyminisztériuma jóváhagyta a 300 Hellfire rakéta Lengyelországnak történő eladását. 

„A Külügyminisztérium jóváhagyta, hogy Lengyelország 800 HELLFIRE rakétát vásároljon, amelyeket lengyel AW149 támogató helikopterekkel fognak felszerelni. A rakéták integrálását a helikopterekkel a PZL-Swidnik fogja elvégezni. Várjuk az amerikai kongresszus értesítését” – írta Mariusz Błaszczak a Twitteren.

Lengyelország bevásárlása (800 darab AGM-114R2 Hellfire rakétát és a kapcsolódó felszereléseket) 150 millió dollárba fog kerülni.

Nyitókép: JOHN THYS / AFP

Összesen 93 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lengyel barátaink ezt is meg fogják oldani.
A helikopterek ezáltal gyorsabban juttathatók a célterületre.

Pontosíts, mert megint rosszul fogalmaztál: Az USA úgy döntött, hogy regionális hatalmi központnak használja őket. De azért hagyják, hogy az EU packázzon velük, vagy az USA a lényegre koncentrál, és nem foglalkozik a hűen teljesítő szövetséges/alattvaló belügyeivel.

A lengyelek "úgy döntése" kevés lett volna, inkább az USA döntött úgy, hogy tesz egy vissza nem utasítható ajánlatot, amit a lengyelek jónak láttak elfogadni.

Mitől akarna egy 10 milliós ország középhatalom lenni? Mikor mondott ilyent Orbán, főleg mikor mondta azt, hogy orosz, vagy kínai segítséggel kéne azzá válni? Ne keverd a szezont a fazonnal, a kereskedelmi, gazdasági kapcsolatot a katonai szerepvállalással.

Az utolsó megjegyzésedet nyilván frusztrált idegességed diktálta. Rossz lehet nektek idehaza politikailag kivert kutyának lenni.

A két jóbarát a népre vonatkozik, és ti arra szoktatok hivatkozni, hogy a kormány nem azonos a néppel. A lengyeleknek mondjuk az USA ígért egy szép darabot Ukrajnából?

Regionális középhatalom, Közép Európán belül.

Neked is leírom: Regionális középhatalom, Közép Európán belül. Látom, frusztrált idegességed továbbra is fennáll, de folytasd, én jókat röhögök rajtad.

És te mit tudsz, kis idétlenke? Mert amit itt előadtál, az csak óvodás szintű feleselés.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés