A Fehér Ház sürgeti Magyarországot, hogy Svédország esetében is „késlekedés nélkül” zárja le a ratifikációt

2023. március 17. 20:38
A közlemény megfogalmazása szerint Svédország és Finnország egyaránt erős partner, osztja a NATO értékeit, erősíteni fogja a katonai szövetséget.

Az Egyesült Államok üdvözli Törökország előrelépését a finn NATO-csatlakozás ratifikációjában, és sürgeti Magyarországot a finn és a svéd NATO-csatlakozás folyamatának haladéktalan lezárására – közölte a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója pénteken.

Jake Sullivan közleménye szerint az Egyesült Államok üdvözli, hogy Recep Tayyip Erdogan török elnök az ankarai törvényhozás elé terjeszti a finn csatlakozási jegyzőkönyvet, és egyúttal „bátorítja” Ankarát, hogy Svédország csatlakozási jegyzőkönyvét is gyorsan hagyja jóvá. A Fehér Ház által kiadott dokumentum emellett

sürgeti Magyarországot, hogy Finnország és Svédország esetében is „késlekedés nélkül” zárja le a ratifikációs folyamatot.    

A közlemény megfogalmazása szerint Svédország és Finnország egyaránt erős partner, osztja a NATO értékeit, erősíteni fogja a katonai szövetséget, valamint hozzájárul Európa biztonságához. Az Egyesült Államok meggyőződése, hogy mindkét országnak mielőbb a NATO tagjává kell válnia – írta a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója pénteken.

 

Döntött a Fidesz Finnország NATO-csatlakozása ügyében

 

(MTI)

 

Fotó: MTI/EPA pool/Jim Lo Scalzo

Összesen 196 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elvileg a NATO és a fehér ház egymástól független kéne, hogy legyen. De nem az. A NATO az USA hadserege......

Lets go Brandon! - sürgősségivel.

Sajnos nincs forrás az eredeti közleményre, amennyiben tényleg ebben a hangnemben íródott, nos, akkor az eléggé szovjetesre sikeredett. Még jó, hogy "leráztuk a parancsuralmi igát, és csatlakoztunk a szabad világhoz"

Új nick, kis Jakab árva?
X

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés