Washingtoni Hadtudományi Intézet: Fordulhat a kocka Bahmutban

2023. március 16. 7:39
„A Wagner-offenzíva nem lesz elegendő Bahmut elfoglalásához” – olvasható az elemzésben.

A washingtoni Hadtudományi Intézet (ISW) arról értekezik, hogy a támadások száma Bahmutban és környékén az elmúlt napokban jelentősen csökkent. Hozzáteszik: az orosz Wagner-csoport vezetője, Jevgenyij Prigozsin nemrégiben hangsúlyozta, hogy a lőszerhiány miatt a Wagner nehéz helyzetbe került. Az ISW úgy látja, hogy a Bahmutért folytatott harcokban elszenvedett ember-, tüzérségi és felszerelésveszteségek valószínűleg korlátozni fogják a Wagner képességét abban, hogy befejezze Bakhmut bekerítését.

Úgy vélik, hogy

„a Wagner-offenzíva nem lesz elegendő Bahmut elfoglalásához”.

„Az orosz erők nem folytatnak aktív vagy sikeres támadó hadműveleteket a hadszíntér más részein, és ahogy a hadműveletek üteme lelassul a front kritikus szektoraiban, az ukrán erőknek valószínűleg megnő a lehetőségük arra, hogy visszavegyék a kezdeményezést” – állapította meg az ISW.

Nyitóképen: Bahmut látképe. Fotó: AFPTV / AFP

Összesen 196 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

22 augusztusban meg összeomlik az orosz gazdaság.

Az oroszok meg nem tudják, hogy a sárban, nemcsak a leopárdok süllyednek el és ez nem is játszik szerepet abban, hogy nem sürgős nekik támadni. Biztosan, mert az oroszok hülyék, igy az sem játszik szerepet a ráérősségükben, hogy védekezni könnyebb, mint támadni.

Azt a kérdést feltetted már, hogy a Szovjetúnió miért nem telepíthetett rakétákat Kubába? Miért akart az USA ezert atomot dobni Moszkvára?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés