Még a Medián szerint is visszaerősödött a Fidesz a választáskori szintre

2023. március 8. 11:29
A HVG által rendelt kutatás szerint egyre többen vannak azok, akik szerint jó irányba mennek a dolgok.

A Medián legfrissebb felmérése rámutatott arra, ahogy mérséklődött a magyarok borúlátása, úgy nyerte vissza erejét a Fidesz. A HVG által rendelt kutatás szerint két hónap alatt tíz százalékponttal nőtt a derűlátók száma társadalmi csoport, nemre, korra, pártállásra tekintet nélkül. A Fidesz támogatottsága a biztosan tudó választók között 51 százalékra nőtt, a szavazókorú népességnél 35 százalékon áll a kormánypárt. 

Nyitókép: Medián

Az ellenzék támogatása a reprezentatív felmérés szerint befagyott: a Magyar Kétfarkú Kutya Párt már a harmadik legerősebb, megelőzve a Mi Hazánkat. A viccpárt támogatottsága a 40 alattiak körében a legmagasabb. 

A Fidesz a diplomások kivételével minden csoportban vezet”

– tette hozzá Hann Endre, a Medián vezetője, majd hozzátette, bár az nem új, hogy a magas jövedelműek között az átlagnál több az ellenzéki szavazó, azonban most mutatták ki először, hogy az intenzív politikai érdeklődés valamelyest együtt jár a hagyományos ellenzék iránti rokonszenvvel.

A Medián felmérését február 21-e és 27-e között készítette, 1000 fős reprezentatív minta telefonos megkérdezésével, melynek kisebb torzulásait a KSH adatait felhasználva matematikai eljárással, úgynevezett súlyozással korrigálták, így a minta jól tükrözi a szavazókorú lakosság településtípus, nem, életkor és iskolai végzettség szerinti összetételét. A közölt adatok hibahatára a teljes mintában a válaszok megoszlásától függően legfeljebb ±3,5 százalék.

Fotó:Mátrai Dávid/Mandiner

Összesen 185 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

4 diplomám van, és mindig a Fideszre szavaztam. Ismerőseim mind értelmiségiek, és nincs köztük egyetlen intelligens ember sem, aki a libsikre, vagy a posztkommunistákra szavazna.

Nem. Ti a "libsik" vagytok. A szövegértés nem az erősséged. Momentum?

Ebből az első a legnehezebb egyetemi képzés, mely egyben hivatást is ad.

Mennyi SZJA-t fizetsz? És hogy alakul ez a fényességes nyugaton?

Remélem, legalább megfizetnek érte.

"2021 szeptemberében két adóellenőr egy esztergomi büfénél két alkoholmentes sört vásárolt, amit ki is fizettek, de a büfét üzemeltető férfi nem adott adóügyi bizonylatot, nyugtaadási szándékát sem jelezte, ezért az adóellenőrök felmutatták a szolgálati igazolványaikat és közölték, hogy adóellenőrzést kívánnak lefolytatni. A büfés ekkor üvöltözni kezdett, az adóellenőröket a helyszín elhagyására szólította fel, illetve megöléssel fenyegette őket. Majd az egyik ellenőrt a vállánál több alkalommal meglökte, ezért az ellenőrök elmenekültek a helyszínről. A férfi autóba ült, nagy sebességgel követte az adóellenőröket, akik ezután rendőri segítséget kértek.
Az Esztergomi Járásbíróság a 2023. március 8-án tartott előkészítő ülésen, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult ügyben, 1 év 6 hónap, végrehajtásában 3 év 3 hónapra felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a férfit. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a vádlott és a védője enyhítésért jelentett be fellebbezést. (FMB)"

Esztergomban kurva kemények, a hongkongáruházakba meg a Józsefvárosi piacra bezzeg még soha nem jutottak el!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés