Amerikában is támadják a nagykövet fellépését

2023. február 4. 20:10
„Joe Biden magyarországi nagykövete, David Pressman különösen visszataszító amerikai politikus a rendszerváltást követő Magyarországon” – olvasható a Ron Paul Institute hasábjain.

„Joe Biden magyarországi nagykövete, David Pressman különösen visszataszító amerikai politikus a rendszerváltást követő Magyarországon” – fogalmazott a Ron Paul Institute hasábjain Daniel McAdams véleménycikkében.

A szerző szerint az Egyesült Államok a korábbi Szovjetunióhoz hasonlóan egy hozzá engedelmes Magyarországot szeretne,

nem pedig egy független és demokratikus országot. Mint Daniel McAdams fogalmazott: „az amerikai külügyminisztérium többször is beavatkozott a magyarországi választásokba, sikertelenül próbálva aláásni és megbuktatni a népszerű Fidesz-kormányt. Washington rendszeresen beavatkozott a magyarországi médiapiacba, szinte az összes Fidesz-ellenes médiumot támogatva”.

„Az rendben van, amikor mi tesszük, de még a Hillary-kampány által kitalált átverés is, miszerint Oroszország megpróbálja befolyásolni az amerikai választásokat, arra késztette az amerikai establishmentet, hogy hat éven át a »vörösök az ágyunk alatt« miatt pánikparoxizmusba essen” – húzta alá a szerző.

Ukrajna és Magyarország viszonyáról

McAdams hazánk és Ukrajna viszonya kapcsán rámutatott arra is: szerinte Pressmannek fogalma sincs arról, hogy az első világháborút követő diktátumban

több százezer magyar nemzetiségű embert kényszerítettek a beleegyezésük nélkül Magyarország határain kívülre, és hogy ezeket a magyar nemzetiségűeket a Zelenszkij-rezsim agresszíven üldözte.

A szerző szerint Magyarországnak nem is kell egy olyan országot katonailag támogatnia, amely a saját kisebbségeitől „meg akarja tisztítani az országát”.

McAdams szerint Szijjártó Péter külügyminiszter végre visszavágott. Méghozzá keményen. Pressman magyar belügyekbe való beavatkozására reagálva közleményt adott ki: „Teljesen mindegy, hogy ő vagy bármely más nagykövet mit gondol a magyarországi belpolitikai fejleményekről, mert semmi közük hozzá. Ezért több tiszteletet kérünk a magyaroknak.”

Szijjártó Pressmannek: „Több tiszteletet a magyaroknak!"

Nyitókép: Youtube

Összesen 202 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hülye buzeráns, mehet vissza Washingtonba a férjével együtt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés