Zelenszkij kifakadt a szankciók ellenzőire

2023. február 3. 19:56
„Mi lenne, ha az ő gyerekeiket vinnék el, tennék buszokra és erőszakkal Oroszországba telepítenék őket?” – tette fel a kérdést az ukrán elnök.

Volodimir Zelenszkij hosszasan beszélt a zaporizzsjai atomerőmű elleni orosz támadásról a pénteki EU-Ukrajna csúcstalálkozó után, hogy megindokolja, szerinte miért van szükség az orosz atomipar ellen uniós szankciókra. Egyúttal a magyar kormány számára is üzenetet küldött, hiszen jelenleg lényegében Magyarország blokkolja a Roszatom elleni uniós szankciók bevezetését – tájékoztatott pénteken az Euronews.

Az ukrán elnök megállapította, hogy ezt a szankciót „bizonyos országok” ellenzik az unióban. A lap szerint ez a megjegyzés már egyértelműen Magyarországnak szólt, hiszen a budapesti kormány nyíltan ellenzi a Roszatom elleni szankciókat és vétóval fenyeget az ügyben. 

„Mi lenne, ha az ő gyerekeiket vinnék el, tennék buszokra és erőszakkal Oroszországba telepítenék őket?

Ez erőszakos áttelepítés és emiatt szankciókra, büntetésre van szükség. Halljuk, hogy az uniós vezetők támogatnak bennünket, de az összes tagállam vezetőjének a támogatására is szükség van” – nyilatkozta Volodmir Zelenszkij ukrán elnök. 

A lap emlékeztetett, Magyarország, illetve Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter többször nyilvánvalóvá tette azt, hogy elleneznek bármilyen uniós szankciót a Roszatom ellen. Ez a cég ugyanis alkatrészeket, illetve technológiát szállít majd a Paks 2 beruházáshoz.

Attól nem oroszbarát valaki, ha békét akar Ukrajnában - REAKCIÓ Ábrahám Róberttel

Nyitókép: MTI / AP / Ukrán elnöki sajtóhivatal

Összesen 89 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

senki nem visz el gyerekeket eroszakkal te elmebeteg buzi, kimentik oket a haborus ovezetbol te okor
ami miattad van

Zöldpulcsi Zenebohóc újra kifakadt - ebből nem lesz győzelem.

Nem is érdemlik meg.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés