Financial Times: A magyar hadsereg tiszteletet vívott ki magának

2023. február 3. 9:57
A lap szerint a kormány nyilvánosan ellentmondott annak, hogy Oroszországot a harctéren kell legyőzni.

A Financial Times cikket jelentetett meg arról, hogy az Orbán-kormány által elfogadott törvény – amely lehetővé teszi, hogy a védelmi miniszter elbocsátson bárkit, aki elmúlt 45 éves – megütközést keltett a NATO-szövetségesek körében, mivel

potenciálisan megtizedel egy olyan generációt, amely karrierje nagy részét a katonai szövetségben töltötte.

Ellenzéki politikusok politikai indíttatásúnak ítélték a magyar kormány lépést, azt állítva, hogy Orbán Viktor olyan lojálisokkal akarja feltölteni felsőbb sorait, akik osztják oroszbarát nézeteit. Vadai Ágnes ellenzéki képviselő szerint a lépés „destabilizálná a hadsereg morálját”.

„Nincsenek rejtett célok”

A lap azt írja: Orbán megtagadta, hogy katonai segélyt küldjön Ukrajnának, bírálta és felhígította az Oroszországgal szembeni nyugati szankciókat, sőt, túszul ejtette az Ukrajnának nyújtott uniós pénzügyi támogatást, mivel cserébe saját finanszírozását igyekezett biztosítani. Miközben a kormány csak tirádákat intézett Brüsszel ellen, és

nyilvánosan ellentmondott a szankciókkal kapcsolatos NATO-politikának

és annak, hogy Oroszországot a harctéren kell legyőzni, a magyar hadsereg csendben tette a dolgát a szövetségen belül, és tiszteletet vívott ki magának a boszniai békefenntartó erőfeszítések vezetésével és a világ különböző pontjain végrehajtott bevetéseken való részvétellel. Szalay-Bobrovniczky Kristóf magyar védelmi miniszter tagadta a politikai indítékokat, és azt mondta, hogy a kormánynak nincsenek „rejtett céljai”.

Nyitókép: Ruszin-Szendi Romulusz Ukrajnában. Forrás: Facebook

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy magyar tiszt nem lehet pusztán NATO, vagy pusztán orosz szimpatizáns. Magyar érdekeket kell szolgálnia, ez pedig nem mutathat mindig egy irányba.

Ne feledjétek honfitársaim - ti se, világmegváltó ellenzékiek -, hogy ezeknek mi Nyugaton csak annyit jelentünk, hogy "felhígította az Oroszországgal szembeni nyugati szankciókat". Ha ez az O1G nem hígította volna fel, akkor most ülnénk otthon, fagyoskodnánk és pár hónap múlva áramunk is csak elvétve lenne. Cserében mi lennénk a hősök, akik a legnagyobb áldozatot hozzák Ukrajnáért.

Miről beszélsz? Mert szerintem nem tudod.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés