„Ez a reggel kezd nagyon sok lenni” – Sebestyén Balázsék is megnézték a transznemű finn jégkorcsolyázó videóját

2023. február 2. 17:35
„Hol tart ez az egész? Miért nem merik azt mondani a szervezők, hogy nem csúszol? Lefekszenek az ideológiának!” – kommentálta az esetet a műsorvezető.

Sebestyén Balázsék reggeli műsorába is bekerült az a lapunk által hétfőn megírt cikk, amely Minna-Maaria Antikainenről szól. Az 59 éves transznemű finn nő ( eredetileg férfi) azzal került be a hírekbe, hogy a műkorcsolya Európa-bajnokság megnyitó ünnepségén lépett fel, és csúszott el, nem kis derültséget kiváltva az internet népében.

Antikainen egyébként 43 éves korában döntött úgy, hogy nőként folytatja életét. A „hölgy” 50 évesen kötelezte el magát a műkorcsolya mellett, 2017 elvileg még bronzérmet is szerzett az oberstdorfi nem hivatalos világbajnokságon, elmondása szerint  minden vágya az volt, hogy „jéghercegnő” legyen.

„Ez a reggel kezd nagyon sok lenni” – kommentálták Sebestyénék a fenti videót, amelyet őt is lejátszottak a stúdióban.

Hol tart ez az egész? Miért nem merik azt mondani a szervezők, hogy nem csúszol? Lefekszenek az ideológiának, és azt mondják, hogy neki csúszni kell, mert átoperáltatta magát, és transzfóbok leszünk” – méltatlankodott Sebestyén Balázs, aki szerint

annak, ha egy fogyatékkal élő embernek biztosítanak ilyen lehetőséget, az szép gesztus, ellenben ennek nincs semmi értéke.

„Ennek az az értelme, hogy merd vállalni magad!” – próbálta védeni az ellenoldalt a műsorvezetőtárs, Rákóczi Ferenc. „Mit merjek vállalni? hogy nem tudok korcsolyázni, férfi vagyok, de nővé operáltattam magam?” – értetlenkedett Sebestyén, hozzátéve, hogy ő meg tininindzsateknős szeretett volna lenni kiskorában.

Nyitókép: Minna-Maaria Antikainen. Forrás: Twitter

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Felállt? Fel se tudott állni. Mindjárt két okból is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés