Talán érthetőbb Magyarország besorolása a világ korrupciós listáján

2023. február 1. 18:39

Vágó István
Facebook
Ha nem csak az a korrupció, hogy pénzt adok egy befolyásos személynek a céljaim elősegítéséért.

Ha nem csak az a korrupció,

hogy pénzt adok egy befolyásos személynek a céljaim elősegítéséért (ez sok helyen előfordul a világban), 

hanem az is, ha 

pénzt juttatok a lekötelezettemnek, hogy aztán azzal a pénzzel azt tegye, amit mondok neki (ez nem sok helyen fordul elő a világban),

akkor talán érthetőbb Magyarország besorolása a világ korrupciós listáján.„

Nyitókép: Képernyőfotó

***

Magyarország alacsony pontszámot kapott egy Soros által finanszírozott civil szervezet rangsorában

 

***

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

pénzt juttatok a lekötelezettemnek, hogy aztán azzal a pénzzel azt tegye, amit mondok neki

az pont az amit gyuri bacsi tesz veletek

A lényeg nem a valóság, hanem, hogy kik készítik a rangsorolást: ahogy már Sztálin et. megmondta, nem a szavazatok számítanak, hanem az, hogy kik számlálják azokat...

Kezdjük az elején. A korrupció egyik tulajdonsága, hogy rejtőzködik, láthatatlan. Tényként akkor lehet kezelni, ha bizonyítottan, tetten érve napvilágra kerül.

Amit ti korrupciónak neveztek, az tulajdonképpen csak vélemény, és nem jogilag pontosan levezetett, érvek, bizonyítékok alapján megállapított tény. Például a stadion nem felzárkóztatási pénzekből épült. Igaz, nektek szükségetek van az ilyen ferdítésekre. Amikor egy NGO korrupciós sorrendet állít fel, az az előbb leírtakat nézve nem tényeken, hanem véleményeken alapul, de erre a ferdítésre is szükségetek van.

Az, hogy EU pénzekből hazai cégeket bízunk meg, teljesen normális dolog. Hogyan máshogy fejlődjenek fel a hazai cégek, hiszen referencia nélkül nem kapnak nyugati megrendeléseket. Ráadásul minden más ország ugyanilyen protekcionista alapon működik.

És még valami. A gazdaság működését az emberek túlnyomó többsége nem látja át. Amikor hallja az ellenzéki véleményt, annak a valóság alapjára éppen úgy nem lát rá, mint a kormányoldali vélemény alapjaira. Marad tehát az, hogy valaki kiket tart hitelesebbnek. És ezen a téren az ellenzék önmagának köszönhetően rosszabbul áll.

Ha pedig korrupció, akkor még elmondom, hogy az Európai Parlamentben nem csak azt lehet megvásárolni, hogy egy külső ország számára kedvező döntések szülessenek, hanem azt is, hogy egy országról pusztán ilyen-olyan NGO-k egyoldalú véleményein alapuló jelentéseket írjanak. Amit aztán alapnak használnak, hogy felrúgva a szerződéseket, félrelökve a tagállami hatásköröket, ideológiai alapon folytassanak ellenünk hadjáratot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés