Az ukránok elárulták, mikor vonulnának vissza Bahmutból

2023. február 1. 14:40
Közben orosz elit egységek érkeztek a donbaszi városba, hogy folytassák az ostromot a wagneresek helyett.

Miután a Wagner-csoport bahmuti offenzívája kifulladni látszott, reguláris orosz erőket vontak be a harcokba, így az oroszok ismét visszanyerték a kezdeményezést a Donyeck megyei város közelében – írja az amerikai Institute for the Study of War (ISW) keddi jelentése.

Az intézetnek magasrangú ukrán parancsnokok – Gyenyisz Jarolavszkij és Volodimir Nazarenko – megerősítették, hogy az orosz haderő egyik elit alakulatát jelentő légideszantosok érkeztek a bahmuti offenzíva megerősítésére,

amely továbbra is Oroszország prioritásai közé tartozik.

Az ISW elemzői szerint egyelőre nem kerül orosz kézre a hónapok óta ostromlott város, ugyanakkor Jarolavszkij kijelentette,

„Az ukrán katonai parancsnokság a katonák életének megmentése érdekében az erők ellenőrzött visszavonását hajtaná végre Bahmutból, amennyiben úgy ítéli meg, hogy a város bekerítésének veszélye fenyeget”.

Bár Demkó Attila szerint ez a veszély igen is fenyeget, ( az oroszok már az összes bevezető utat tűz alatt tudják tartani) Szerhij Csereváty ukrán katonai szóvivő azonban kedden kijelentette: még mindig képesek hatékonyan ellátni a bahmuti egységeket, az oroszok pedig nagy veszteségeket szenvedne.

Nyitókép: MTI/AP/Libkos/Libkos

 

 

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mondjuk, egy teljesen körülzárt helyről elég necces visszavonulni. Majdnem körülzárt sem ideális.

Meglátjuk.

kicsivel utana
ok igy szallnak le a biciklirol

Kösz, remélhetőleg lesz előrehaladás. Ki tudja, mi pillanatnyilag a jobb, talán legalább ott így előbb-utóbb nyugalom lesz a romok felett.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés