A jövő elkezdődött – jönnek a mesterséges intelligencia napjai a Mandineren

2023. január 30. 9:41
Mielőtt az újságírók munkáját, és netán az önét, kedves olvasó, elveszi a mesterséges értelem, cikksorozatba kezdünk a hirtelen a közbeszédbe és a nagy nyilvánosságba berobbant AI kérdésköréről. Midjourney, deep fake, ChatGPT és a többiek – tartsanak velünk az elkezdődött jövőbe!

A mesterséges értelemmel való kísérletezések évtizedek óta folynak a világ vezető kutatóintézetében, ismert és ismeretlen célokkal. A deep fake és a chatrobotok világa is már velünk van egy ideje. Az elmúlt hónapokban viszont nagyon gyorsan áttörte a nagy nyilvánosság falait az önmagát egyre inkább fejlesztő, egyre izgalmasabb és egyre ijesztőbb eredményeket produkáló AI-projektek világa.

Lapunk a napokban cikkek sorában fogja bemutatni a legaktuálisabb fejleményeket az AI-világból, a Midjourney-művészettől a deep fake új vadhajtásain át a világmegfejtő ChatGPT-interjúkig.

Elkezdődött a jövő. Tartsanak velünk!

 

„Anya! Apa! Kész a házim!" - felforgatja az oktatást és „roppantul növeli" a pedagógusok terheit egy mesterséges intelligenciára épülő program

„Brutálisan nehéz időszak jön a tanároknak" és egyes szakmáknak: a mesterséges szöveggeneráló programok alapjaiban forgathatják fel azt, amit ma az oktatásról és a mesterséges intelligenciáról gondolunk. Ráadásul úgy tűnik, a Microsoft most készül beszállni a ChatGPT fejlesztésébe mintegy 3800 milliárd forinttal...

 

Elszabadult a mesterséges intelligencia: már napi 10 millió felhasználója van a ChatGPT-nek

Újabb rekordot döntött meg az OpenAI által fejlesztett szövegalkotó robot, a ChatGPT - olvasható a HVG cikkében . A portálon azt írják: a mesterséges intelligenciával megtámogatott szoftver az első rekordját akkor könyvelhette el, amikor az indulása után csupán 5 nappal már 1 millió felhasználója volt, most pedig már ott tart a dolog, hogy az Instagramot is sikerült leköröznie.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés