Elszabadult a mesterséges intelligencia: már napi 10 millió felhasználója van a ChatGPT-nek

2023. január 30. 09:19

Az algoritmus annyira jól dolgozik, hogy a Google-nél szabályosan „bepánikoltak” tőle.

2023. január 30. 09:19
null

Újabb rekordot döntött meg az OpenAI által fejlesztett szövegalkotó robot, a ChatGPT – olvasható a HVG cikkében. A portálon azt írják: a mesterséges intelligenciával megtámogatott szoftver az első rekordját akkor könyvelhette el, amikor az indulása után csupán 5 nappal már 1 millió felhasználója volt, most pedig már ott tart a dolog, hogy

az Instagramot is sikerült leköröznie.

Brett Winton iparági szakértő arról írt a Twitteren, hogy a ChatGPT 40 nap után már ott tart, hogy napi 10 millió felhasználója van. Ez elsőre talán nem tűnik soknak, Winton viszont rámutat: az Instagramnak az indulása után 355 nap kellett ahhoz, hogy elérje ezt a teljesítményt.

Havonta több mint 20 millió egyedi felhasználó

A napi 10 millió felhasználó azt sugallja, hogy havonta több mint 20 millió egyedi felhasználóval rendelkezik a platform. (Ők azok, akik havonta legalább egyszer használják a szolgáltatást.) A ChatGPT felhasználói bázisa a jövőben valószínűleg tovább fog majd nőni, annak ellenére, hogy működésével és használatával kapcsolatban heves viták zajlanak. Több ezer tudományos magazinnál például 

megtiltották, hogy a mesterséges intelligencia társszerzőként jelenjen meg a publikációknál.

A fejlesztés sikere annak köszönhető, hogy képes meglehetősen jól megérteni az emberi nyelvet, a bevitt adatot (kérdést) pedig értelmezni tudja, majd arra az emberihez nagyon hasonló szövegalkotási módon előállított szöveggel adja meg a választ. Az algoritmus annyira jól dolgozik, hogy a Google-nél bepánikoltak tőle, a Microsoft pedig 10 milliárd dollárt fektetett a fejlesztő cégbe.

Nyitókép: Pixabay 

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zuzmoha
2023. január 30. 19:24
Megfoghatatlan, mindenek fölötti intelligencia. A modern istenség, akire tényleg igaz, hogy ember teremtette, a maga képére. A kör bezárult. A megvakított, csapdába ejtett, szegény fiatalok megtalálják-e még/már a kiutat, vissza a teremtő, mindenható Istenhez?
kispolgarigrofo
2023. január 30. 14:04
Ez egy filter bot lesz amit a programozók a hülye "felhasználók" segítségével betanítanak minden eufemizmus, irónia detektálására, hogy a kontextust is értse. Majd eladják a face-nek meg google-nak hogy moderáljon mindent amit lehet. 5 év múlva mém sivatag lesz, pont úgy ki lesz írtva mint ahogy a hírportálok fórumai. No dissent is allowed.
Neville
2023. január 30. 13:16
Jó játék, tényleg szépen és választékosan beszél magyarul, de akkora hülyeségeket képes összehordani, hogy nem igaz. Meg úgy bullshitel, mint egy nem készülő diák. Hát amíg ilyen formában van, nagyon meg fogja szívni, aki beszopja, hogy ez alkalmas mondjuk szemináriumi dolgozatok megírására :D
Rodolfo
2023. január 30. 12:31
Egy barátomnak sikerült elérnie a chatGPT-től hogy képtelen legyen választ adni. A végén kiírta: "Sorry I can't complete the response." :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!