Amerikai Intézet: A Wagner-csoport 14 ezer embert veszíthetett Bahmutnál

2023. január 29. 11:06
Az International Studies of War elemzése szerint a hagyományos orosz erők valószínűleg a kimerült Wagner-csoport erőit váltják fel a bahmuti offenzíva fenntartása érdekében.

A Wagner-csoport több mint 4100 halottat és 10 000 sebesültet veszített el – közülük is több mint ezren elhunytak – november vége és december eleje között Bahmut közelében – írta elemzésében az Egyesült Államokban működő International Studies of War (ISW). Az intézet elemzése szerint a hagyományos orosz erők valószínűleg a kimerült Wagner-csoport erőit váltják fel a bahmuti offenzíva fenntartása érdekében, miután a zsoldosok offenzívája január 12-e körül Szoledar elfoglalásával tetőzött.

Az orosz erők megpróbálják megakadályozni, hogy Ukrajna visszanyerje a kezdeményezést, valószínűleg egy tervezett döntő orosz offenzíva előtt Donbászban. Valerij Geraszimov, az orosz vezérkari főnök december 22-én kijelentette, hogy az orosz erők a legtöbb erőfeszítést a Donyecki terület elfoglalására összpontosítják, ami valószínűleg azzal jár, hogy az orosz erők kulcsfontosságú állásokat foglalnak el a nyugati Luhanszki és az északkeleti Donyecki területen, hogy elérjék a megyék közigazgatási határait.

Nyitókép: MTI/EPA/Oleh Petraszjuk

 

***

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés