Horvát államfő: Brüsszel túllépte a hatáskörét

2023. január 24. 8:25
„Ma Magyarországról van szó, holnap valami nagyobb országról, amelyet meg kellene leckéztetni” – fogalmazott Milanović, Novák Katalinnal tartott találkozóját követően.

Zoran Milanović horvát államfő budapesti látogatása során keményen kritizálta az Európai Uniót a Magyarországnak járó források befagyasztása miatt, és kijelentette, hogy az ehhez hasonló lépések a blokk felbomlását eredményezhetik – tudósít az AP. A horvát elnök Novák Katalinnal tartott találkozóját követően azt hangoztatta, hogy Brüsszel túllépte hatáskörét a tagállamokkal szemben.

„Ez a fajta kapcsolat az EU és Magyarország között mélységesen irritáló.

Ma Magyarországról van szó, holnap valami nagyobb országról, amelyet meg kellene leckéztetni” – mondta Milanović.

A magyar és a horvát államfő egyaránt hangoztatta, hogy elítélik az Ukrajna ellen irányuló orosz agressziót.

Milanović hozzátette, hogy a magyar kormányhoz hasonlóan nem támogatja a Moszkva elleni szankciókat,

és a konfliktust Oroszország és az USA közötti proxiháborúnak tekinti.

Novák Katalin magyar köztársasági elnök kifejezte örömét Horvátország schengeni övezethez csatlakozását illetően, melynek köszönhetően erősödhetnek a két ország közötti kereskedelmi és turisztikai kapcsolatok. A magyar államfő ezt követően felszólította az ukrán hatóságokat, hogy tartsák tiszteletben a magyar kisebbség jogait Kárpátalján, ahol a tudósítások szerint sorra távolítják el a magyar zászlókat a közintézményekről.

Horvát államfő: Brüsszel terrorizálja Magyarországot

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az egy véleményen lévők általában összezárnak. Akkor is, ha más téren esetleg más az álláspontjuk. Neked ez azért újdonság, mert titeket arra idomítanak, hogy csak egy véleményt egy ideológiát majmoljatok. Egy nemzeti jobboldali portál miért ne idézhetne bármilyen véleményt, akár a balfasz buzipárti liberálisokat is? Javaslom a balliberálisoknak, hogy ők is idézzenek szintén bármilyen véleményt. Az orosz véleményeket is, mert azok legalább annyira mérvadóak, mint az ukrán, vagy USA vélemény.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés