Horvát államfő: Brüsszel terrorizálja Magyarországot

2023. január 19. 14:35

Zoran Milanovic kijelentette, Magyarország soha nem támadta meg Horvátországot, ami nem mondható el más szomszédokról.

2023. január 19. 14:35
null

Brüsszel terrorizálja Magyarországot, de én örömmel megyek oda, beszélni olyanokkal, akik nem ellenségek – jelentette ki Zoran Milanovic horvát államfő csütörtökön újságíróknak, hozzátéve, hogy Magyarország soha nem támadta meg Horvátországot, amit nem mondhat el más szomszédokról.

A horvát elnök Novák Katalin köztársasági elnök meghívására utazik Budapestre, magyar hivatali kollégája a Sándor-palotában fogadja pénteken.

A horvát elnöki hivatal közleménye szerint Milanovic várhatóan Orbán Viktor miniszterelnökkel is találkozik, valamint a magyarországi horvát közösség képviselőivel, továbbá meglátogatja a Horvát Óvodát, Általános Iskolát, Gimnáziumot és Diákotthont (HOSIG) Budapesten.  

A szocialista politikus szerint bár politikailag eltérő nézeteket vallanak, ez nem változtat azon, hogy a két ország között ezer éve áll fent jószomszédi viszony. „Néhány ideológiai kérdésben nem értünk egyet, de kiderült, hogy azon kevesek közé tartozom, akik oda mernek menni” – mondta. „A magyar politika más, de ezek a demokraták rettenetesen terrorizálják őket” –utalt Brüsszelre a horvát elnök.

(MTI)

Nyitókép: Ales Beno / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Töki
2023. január 20. 18:07
Ez 1 fasza gyerek!
Tommaso
2023. január 20. 13:44
Zoran Milanovic: "Magyarország soha nem támadta meg Horvátországot" "Az utód nélküli Zvonimir halála után belviszály tört ki, majd Szent László 1091-ben elfoglalta Horvátországot. A Horvát Királyság megszűnt, és Horvátország tartomány lett Magyarországon, a Magyar Királyságon belül.." Milyen államfő az olyan, aki még saját országa történelmét sem ismeri???
Gáspár
2023. január 20. 01:49
Nikola Zrinski - Ne bántsd a Magyart !
brekker
2023. január 20. 00:57
Etnikai alapon a horvátokkal soha nem voltak nagyobb vitáink. hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Carte_ethnographique_des_pays_de_la_couronne_hongroise,_d%27apr%C3%A8s_les_r%C3%A9sultats_du_d%C3%A9nombrement_de_la_population_en_1880_par_Fran%C3%A7ois_Rethey.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!