Geraszimov: Az egész Nyugat áll Moszkvával szemben

2023. január 24. 7:19
„Ilyen szintű és intenzitású katonai műveletekkel a modern Oroszország még nem találkozott” – mondta a hadseregtábornok.

Gyakorlatilag az egész Nyugat áll szemben Oroszországgal az ukrajnai különleges hadműveletben – jelentette ki Valerij Geraszimov hadseregtábornok, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke az Argumenti i Fakti című lapnak adott, a hírportálon hétfő éjjel megjelent interjúban.

„Ilyen szintű és intenzitású katonai műveletekkel a modern Oroszország még nem találkozott.

Országunk és fegyveres erői ellen ma gyakorlatilag az egész Nyugat lép fel” – mondta Geraszimov.    

Kitért rá, hogy a helyzet stabilizálása, az új (Ukrajnától elcsatolt) területek védelme és a támadó műveletek végrehajtása érdekében a vezérkarnak részleges mozgósítást kellett végrehajtania.

Ilyen lépésre a Nagy Honvédő Háború óta nem volt példa.

Elismerte, hogy az orosz mozgósítási rendszer nem idomult teljes mértékben az új, korszerű gazdasági viszonyokhoz, „ezért mindent menet közben kellett kijavítani”. Közölte, hogy a régiókkal együttműködve

300 ezer embert állítottak fegyverbe.    

Geraszimov, akit január 11-én neveztek ki az Ukrajnában harcoló egyesített csapatcsoport parancsnokává, azt hangoztatta, hogy az orosz vezérkar mindent megtesz a „különleges hadműveletnek” a főparancsnok (Vlagyimir Putyin elnök) által meghatározott céljainak elérése, valamint a létező katonai fenyegetésekből kiindulva az ország katonai biztonságának biztosítása érdekében.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat

Összesen 214 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miután addig provokálták őket, amíg ütniük kellett. Merkel már elmondta, hogy a minszki megállapodást csak időnyerésnek szánták, hogy Ukrajnát minél jobban felkészíthessék Oroszország ellen. Az oroszok ezt a felkészítést nem várták meg.

Amit itt leírtál, arra építi a nyugat azt, hogy előbb utóbb, békésen, vagy fegyverrel, csak megszerzi azt a befolyást az orosz gazdaságban, amit Jelcin alatt már megpróbált, és amit Putyin megakadályozott. A Szovjetúnió megszűnése óta készültek Oroszország ellen. Ukrajna lett az eszköz, hogy első lépésként Európát és Oroszországot szétválasszák. Addig provokáltatták az ukránokkal az oroszokat, amíg előre láthatóan az oroszok léptek. És akkor megindult a pofátlan, szemforgató duma, hogy agresszor, agresszor!

Nem Oroszország készült a háborúra, az USA idézett elő olyan helyzetet, amiben minden más hatalom ugyanígy lépett volna.

Túl széles körű az "egész nyugat" megfogalmazás. Zelenszkij tegnap már közelebb hozta az átlag olvasóhoz, pontosabban a háború ok-és okozati összefüggéseit ideológiamentesen vizsgálni, felfogni kész emberekhez a legfontosabb mozgatórugókat. Kik és miért animálják ezt a háborút.
Zelenszkij a szokásos kommunikációs csatornán keresztül konzultált az amerikai kereskedelmi, befektetői szervezetekkel, s megnyugtatta őket, hogy a háborút követően igen hasznos, értékes beruházási lehetőségek várnak rájuk Ukrajnában. Ukrán hírügynökségi források pedig már jelezték, hogy Ukrajna tárgyalásokat kezdett e vonatkozásban az amerikai szuper bankokkal, pénzintézetekkel. Íme: JP Morgan, Goldman Sachs, Starling, Westinghause..csaka legfontosabbak, s ugye köztudott ezek európai, nyugati érdekeltségeik hosszú sora.
Íme itt a nyugat, amely harcol Oroszország ellen. Tagadhatatlan, hogy tőkeerő vonatkozásában Moszkva nincs a dobogón.
Kik mozgatják a háborús uszító európai kormányokat? Biztosan sokan tudják rá a választ.......

Ukrajna demokratizálódása - nos idáig olvastam, és abbahagytam. De véletlenül tovább mentem, és Ukrajna nyugati integrációját olvasva rájöttem, hogy ez menni fog mindenféle demokratizálás, integrálás nélkül. Egy jól felfegyverzett, nyugati tulajdonban lévő maffiaállmot akarnak beékelni az oroszok és Európa nyugat felé eső része közé. Aztán ezt a felfegyverzett maffiaállamot rá lehet majd uszítani szomszédaira, ahogyan az oroszokra is ráuszították.

Értem, tehát te is látod, hogy képtelenség lett volna Putyintól pusztán jókedvében belemenni egy nyugat elleni háborúba. Ha mégis megtette, ahhoz kényszerítő okra volt szükség. Nem várhatta meg, amíg Ukrajnát teljesen felfegyverzik ellene, és utána csak indok kérdése, hogy megtámadják.

Az USA még nem tett le arról, hogy a Jelcinnel megkezdett beszivárgást az orosz gazdaságba valahogyan, ha kell háború útján folytassa.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés