„Az ukrán állam nem fog gyengeséget mutatni” – mondja Zelenszkij, nem csitul a belpolitikai tisztogatás Ukrajnában

2023. január 24. 7:21
Az Ukrajinszka Pravda értsülései szerint hétfőn benyújtotta lemondását Kirilo Timosenko, az ukrán elnöki hivatal vezetőhelyettese is.

Úgy tűnik, folytatódik a belpoliitkai tisztogatás a háború sújtotta Ukrajnában. Az Ukrajinszka Pravda értsülései szerint hétfőn benyújtotta lemondását Kirilo Timosenko, az ukrán elnöki hivatal vezetőhelyettese is. Timosenko nem indokolta meg a döntését, ugyanakkor a lap szerint Timosenkót mások is követik majd. A hírügynökség úgy tudja, a Szumi terület, a Dnyipropetrovszki terület, a Zaporizzsjai terület, valamint a Herszoni terület vezetőjét is leválthatják rövidesen.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, az utóbbi néhány napban belső konfliktusok és korrupciós botrányok sora kezd kibontakozni Ukrajnában. Ukrajna Nemzeti Korrupcióellenes Hivatala (NABU) szombaton őrizetbe vette Vaszil Lozinszkijt, az ukrán infrastruktúráért felelős miniszterhelyettest. 

„Ukrajnában nincs korrupció" - jelentette be Zelenszkij, majd szombaton korrupciógyanú miatt vettek őrizetbe egy ukrán miniszterhelyettest

 

Emellett az ukrán katonai hírszerzés vezetője nyilvánosan fogalmazott meg súlyos kritikát a titkossszolgálattal, az SZBU-val szemben.

Valamint az is nagy felháborodást keltett országszerte, hogy sajtóhíek szerint az ukránok bőven túlárazva szerezték be a fronton harcoló katonáknak az élelmiszert.

„Ukrajna, az ukrán állam nem fog gyengeséget mutatni”

Személyi változásokat is bejelentett az ukrán elnök hétfő esti videójában Telegram-csatornáján. Volodimir Zelenszkij úgy fogalmazott, „már meghoztuk a személyi változásokkal kapcsolatos döntéseket. (...) A minisztériumok és más központi kormányzati és közigazgatási szerveknél, valamint a rendfenntartó erőknél”


„Ukrajna, az ukrán állam nem fog gyengeséget mutatni”

– szögezte le Zelenszkij bejegyzése végén.

 

 

Nyitókép: Ukrán elnöki hivatal sajtóosztálya / AFP 

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ukrajna gyengeséget mutat, mert minden tekintetben a nyugat tartja el. Soha nem merték volna kiprovokálni a támadást, ha nem biztatják őket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés