Perlik a Twittert Amerikában és Angliában, mert nem fizette ki az irodák bérleti díját

2023. január 24. 17:49
Az ingatlanok bérbeadói bíróság előtt követelik az őket megillető összegeket.

A nemrég gazdát cserélt Twitter sem az Egyesült Államokban, sem Angliában nem fizette ki irodáinak legutóbbi bérleti díját, az ingatlanok bérbeadói bíróság előtt követelik az őket megillető összegeket – állította az angliai legfelsőbb bíróság (High Court) kedden.

A brit kereskedelmi ingatlanokat és egyéb befektetéseket kezelő független holding, a Crown Estate bírósághoz fordult, amiért állítása szerint a Twitter jelentős összegű bérleti tartozását halmozott fel. A vállalat londoni irodája a Picadilly Circus nívós negyedében található, a Crown Estate az ottani ingatlan bérleti hátralékának behajtása végett fordult bírósághoz hétfőn.    

A többi között a királyi birtokokat is kezelő holding képviselője elárulta, hogy korábban már felkeresték a Twittert a hátralék miatt, s jelenleg is folynak az egyeztetések a két fél között.    

A San Francisco Chronicle helyi lap tudomása szerint a vállalat ottani központja kéthavi elmaradás után több mint hatmillió dollárral tartozik az épület főbérlőjének,

aki még múlt pénteken nyújtott be keresetet a Twitter ellen az elmaradás miatt.

Az épületet tulajdonló, Sri Nine Market Square nevű cég közlése szerint a Twitter a januári bérleti díj egy részét a kaucióból fedeztette, de így is több millió dollárral tartozik.    

A vállalat egy másik San Franciscó-i irodájának főbérlője több mint 136 ezer dollár elmaradás miatt tett panaszt, de ugyanezen okból

Seattle-ben is pert indítottak az Elon Musk milliárdos tulajdonában lévő Twitter ellen. 

A Crown Estate bevételének nagy részét a brit államkincstárnak adja át, melyből a kormány közszolgáltatásokat finanszíroz. A holding bevételének negyedét emellett a brit királyi háznak utalja tovább a monarchiára elkülönített állami juttatásként.    

Elon Musk, a Twitter új tulajdonosa az elmúlt hónapokban számos radikális változást jelentett be a vállalaton belül, a kifogásolható feltételek és munkakörülmények miatt pedig a cég dolgozóinak nagy hányada otthagyta munkahelyét. Musk hétfőn alperesként vett részt egy szövetségi bírósági tárgyaláson Kaliforniában, amiért 2018-ban a vádak szerint félrevezetően jelentette be a Tesla cég tőzsdei kivezetését, ezzel szándékosan manipulálva a vállalat részvényeinek árfolyamát.

(MTI)

Nyitókép: Jakub Porzycki / NurPhoto / AFP

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés