„Őrületesen erős” Magyarországon az orosz propaganda – német lapnak nyilatkozott a Momentum

2023. január 24. 6:17
Tompos Márton szerint a propaganda Magyarországon „mindenütt áthatja a közbeszédet”, de mint fogalmazott: „a legkeményebb szűretlen hazugságok a közösségi médiában, különösen a Facebookon találhatók.”

Olvasóink számára emlékezete lehet: „egy kis ruszofília érezhető Magyarországon, amely felzaklatta Európát” – írta meg az Il Giornale nevű olasz lap nyomtatott kiadásában, Vadai Ágnes egyik jelentését is említve. Erről itt írt a Mandiner bővebben.

Olasz lap: A Magyarországon érezhető ruszofília felzaklatta Európát

Ezt nyilatkozta a Momentum képviselője egy német lapnak

Az olasz portál fent említett benyomása azonban aligha tekinthető meglepőnek, ha figyelembe vesszük a hazai ellenzéki politikusok nyilatkozatait. Legutóbb például Tompos Márton, a Momentum képviselője nyilatkozta azt egy német lapnak az orosz propaganda hazai megjelenése kapcsán, hogy

Őrületesen erős, mindenütt jelen van.”

Die Tageszeitung kérdésére válaszolva Tompos úgy fogalmazott: „Magyarországon az az aggasztó, hogy az orosz propagandát az állami média és a kormánypárt, a Fidesz is terjeszti. Más országokban ez sokkal finomabban zajlik a közösségi médián keresztül.”

Magyarországon azonban a propaganda mindenütt áthatja a közbeszédet”

– tájékoztatta a portált Tompos. Noha egy másik kérdésre válaszolva hozzátette: „a legkeményebb szűretlen hazugságok a közösségi médiában, különösen a Facebookon találhatók.”

„A téma átvette az oltásokkal kapcsolatos kritikák helyét, ahol Soros György vagy Bill Gates milliárdosokat azzal vádolták, hogy mindannyiunkat meg akarnak ölni a chipekkel” – olvasható az interjúban. 

A fentebb idézett része német nyelven itt olvasható:

Wie präsent ist russische Propaganda in Ungarn?

Márton Tompos: Wahnsinnig stark, sie ist allgegenwärtig. Das Beunruhigende in Ungarn ist, dass russische Propaganda auch von den staatlichen Medien und der Regierungspartei Fidesz verbreitet wird. In anderen Ländern läuft es subtiler über soziale Medien. In Ungarn hingegen dringt die Propaganda flächendeckend in den öffentlichen Diskurs ein. Das Thema hat die Impfkritik abgelöst, bei der den Milliardären George Soros oder Bill Gates angedichtet wurde, uns alle mit Chips töten zu wollen. Nun verbreiten sich Fake News über Russlands Angriffskrieg. Wo spielt sich das ab? Die härtesten ungefilterten Lügen finden Sie in den sozialen Medien, vor allem auf Facebook.”

 

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 342 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Momentum amerikai pénzen hazaáruló gecik gyülekezete.

Hazaáruló sz.rháziak. Te is.

1. Nem segítjük milliárdokkal a háború elől menekülőket?
2. Nem éri atrocitás a magyar kisebbséget?
3. Nem utaltunk Ukrajnának több milliárd Eurót?
4. Nem nyilatkozgatnak ellenségesen az ukrán vezetők?

Ez több, mint hülyeség, ez valóban hazaárulás, de a közoktatás gyöngyszeme is, a szavak jelentésével sincs tisztában.

Ha azt nyilatkozta volna, h. a közhangulat nMagyarországon nem ukrán-barát, a kárpátaljai magyar nemzetiséget ért rendszeres atrocitások, nyelvtörvény miatt, még igazat is mondott volna, bár minek szellőztetni ezt külföldön, egy szélsőségesen ukrán-barát közhangulatban? Ez NEM politikus, fizetett ellenség, gratulációk a választóinak! A fiatalság NEM mentség! Nem volt értelmesebb?

Micsoda családban nőhetett fel ez a tudatlan, de piszok alak, micsoda tanárok formálhatták a gondolkodását?

Amikor a szovjetek ellen kellett volna fellépni, akkor ezeknek a szülei, nagyszülei azoknak a talpát nyalták, a gyerekek/unokák most sem tudják, ki mit okoz a világban. Automatikusan hozzácsapódnak az erősebbnek gondolthoz, tovább az ő eszük nem terjed.
Súlyos fáziskésésben leledzenek az új kor gyerekei. És még nekik nagy a szájuk!

Minden civilizált embert, gondolkodó lényt el kéne borzasszon az a szörnyű oroszgyűlölet IS, ami a világban uralkodik, amit a progresszívok oly sikeresen szítanak.
A zsidókkal is így jártak el anno, nem tanultak belőle semmit, hogy ez hova, mihez is vezet?

Miért kéne szűrni a fő áramlattól eltérő véleményeket? Ebben a háborúban nincsenek egyértelműen jók és egyértelműen rosszak, de a nyugat iránti feltétlen szervilizmus hívei ezt így állítanák be. Azokat, akik ilyen véleményen vannak, már egyértelműen oroszbarátnak mondanák.

H A Z A Á R U L Ó K

Édes, amikor a dollárokon mozgatott hazaáruló ellenzéki ügynökök a propagandáról beszélnek.....A Momentum mikor utazik Kijevbe tiltakozni a kárpátaljai kisebbségeket érő atrocitások ellen? A Momentum is egy náci söpredék.

Nagy a verseny a libsibolsiknál, hogy ki a nagyobb hazaáruló.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés