Olasz lap: A Magyarországon érezhető ruszofília felzaklatta Európát

2023. január 23. 08:07

„Nagy várakozás előzi meg a következő magyar lépést” – írja az Il Giornale.

2023. január 23. 08:07
null

Legalább 170 NATO-párti magyar tisztet és tábornokot zártak ki a fegyveres erőkből Vadai Ágnes jelentése szerint, írja az Il Giornale nyomtatott kiadásában.

„Úgy értesültem, hogy 170 tábornokot és tisztet már felmentettek tisztségéből” – mondta Vadai, hozzátéve, hogy még nem tudja, hogy ez milyen számokban fog érkezni, de ezres nagyságrendről hallott.

Vadai szerint az intézkedések célja az lenne, hogy ezentúl az Orbán-kormányhoz való politikai lojalitás legyen a magyar fegyveres erők vezérelve.

De ez még nem minden – fokozza a kedélyeket az olasz lap. „Brüsszelből érkezett az a hír, miszerint Magyarország blokkolja az Ukrajnának szánt újabb 500 milliós európai segélyt. Budapest indoklás nélkül megvétózza az Európai Békeprogramból származó források kifizetését. Nagy várakozás előzi meg a következő magyar lépést” – írja az Il Giornale.

A médium szerint a magyar kormány az elmúlt időszakban többször is Vlagyimir Putyin, orosz elnök mellé állt, megtagadta a Kijevnek nyújtott katonai segélyt és átmenetileg blokkolta a 18 milliárdos gazdasági segélyt. Brüsszel – a történelem során először – csökkentette a Magyarországnak szánt forrásokat, miután konkrét vádakat fogalmazott meg a korrupcióval és a jogállamiság megsértésével kapcsolatban.

Ezért egy kis ruszofília érezhető Magyarországon, amely felzaklatta Európát

– olvasható az olasz lap hasábjain.

Fotó: Christoph Soeder / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2023. január 24. 13:29
A magyarok ellenségei sajnos az ukránok.
olajfa1
2023. január 24. 11:23
A "felzaklatta Európát" NEM ZAVARTA A "JALTAI SZERZŐDÉS"... ÉS ANNAK KÖVETKEZMÉNYEI??? Nem zavarja őket hogy sem a gázt sem más energiát NEM TUDUNK PÓTOLNI! egyszerúen és szuperextra költségek nélkül???... "EURÓPA" meg "USA" miért adott pénzt meg technológiát meg anyagokat ÉVTIZEDEKEN KERESZTÜL!!!!!!!!!! AHHOZ HOGY CSAK ÉS CSAKIS AZ OROSZOKTÓL FÜGGJÜNK????? Az EU és az USA sepregessen a saját politikája környékén!
olvass
2023. január 24. 10:42
Attól, hogy nem vagyok arachnofóbiás, még nem imádom a pókokat - seggfejekl! Bár azt megértem, ha egy arachno- (ruszo)fóbiás számára annak látszik. De attól még ő a beteg.
szodabár
2023. január 24. 10:27
Nem kizártak Vadállat vaddisznó Ágnes, hanem nyugdíjazták őket. Kizárni és kirúgni ti szoktatok elvtársnő, legutóbb 2009 karácsonya előtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!