Eltörölne egy keresztény ünnepnapot Dánia a fegyverkezés érdekében

2023. január 23. 14:45
Az országban több száz éve változatlanul ünnepelték a keresztény ünnepet – egészen mostanáig.

Dánia azt tervezi, hogy a NATO felé tett pénzügyi kötelezettségeit három évvel korábban teljesíti, ennek érdekében pedig parlamenti törvényjavaslatot nyújtott be az államkassza feltöltésére, mégpedig egy évszázados keresztény ünnep eltörlésével. Az EUobserver azt írja: a dán állam ettől évenkénti 430 millió eurós pluszt fog jelenteni a költségvetésben. A munkaügyi miniszter, Ane Halsboe-Jørgensen szerint ez a lépés segít abban, hogy Dánia megvédje magát Putyinnal szemben. 

Keresztény történelem

Dániában 11 munkaszüneti nap van, az intézkedésnek a portál szerint a Store Bededag, azaz a nagy imanap fog áldozatul esni, amely a húsvét utáni negyedik vasárnapot megelőző péntekre esik minden évben. Ez Dániában több száz éve, 1686 óta munkaszüneti nap, így a döntés éles kritikákat váltott ki, elsősorban a vallási közösségekben

A portál szerint akár egy hónapon belül is elfogadhatják az új törvényjavaslatot, de egyelőre még csak konzultálnak a lakossággal a javaslatról, köztük szakszervezetekkel és a dán evangélikus egyházzal is .

Nyitókép: Pixabax. Illusztráció.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Még véletlenül sem a munkásmozgalmi Munka Ünnepét vagy az Alkotmány napját (ami nem is nemzeti ünnepnap!) akarják munkanappá tenni...

És mi következik ebből a számodra?

Egyébként ha már attól félnek, hogy az orosz őket is megtámadja, akkor nem Ukrajnába kellene küldeni a meglévő eszközeiket, hiszen, ha mégis elesik Ukrajna, akkor ott állnak letolt gatyával.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés