Háboroghat a baloldal Orbán ebédje miatt, Ceglédi szerint nem kéne, hogy ügy legyen, de még Vona szerint sem felháborító

2023. január 7. 16:13
„Itt valójában az olasz étteremmel van a baj, meg a homárral, vagy Orbán Viktorral, aki bármit csinál, az nem lehet jó az ő számukra?” – vetette fel Vona Gábor azoknak, akik az ellenzéki oldalon sérelmezték Orbán ebédjét.

Mint a Mandiner is megírta, lencsevégre kapták Orbán Viktor miniszterelnököt Olaszországban, ahol a magyar kormányfő feleségével betért egy étterembe, miután lerótta kegyeletét XVI. Benedek előtt. Erről itt írtunk bővebben.

„Őrület: Orbán Olaszországban olaszosat eszik!”

Tényleg sajátos ez az ellenzéki szubkultúra: szidják a Zorbánt, hogy miért rakja ki a Facebookra az ebédmenüjét, noha ki se rakja – de közben lájkolják a sokkal kifinomultabb és szociálisan érzékenyebb ellenzéki értelmiségit, amiért megosztja a plebsszel, hogy náluk bizony osztriga kerül a tányérra” – reagált a Mandiner vendégszerzője az ellenzéki kritikákra, melyek a kormányfő ebédje kapcsán láttak napvilágot. Francesca Rivafinoli véleménycikkét a témában ide kattintva olvashatja.

Őrület: Orbán Olaszországban olaszosat eszik!

Ceglédi: Nem kéne, hogy ügy legyen Orbán ebédje

Orbán Viktor ebédje, valamint a hazai sajtó egy részének felháborodása a nyilvánosságot látott fotó miatt az ATV ÖT című műsorában is előkerült témaként. Cegléd Zoltán politikai elemző például a téma kapcsán felidézte:

legutóbb is ment a hiszti-miszti, mikor Orbán Bécsben volt”, és ott „volt képe 28 euróért Tafelspitzet enni”. Ez nem kéne, hogy ügy legyen szerintem”

– fogalmazott. Az elemző véleménye a témában az alábbi videó 3. percétől kezdődően hallgatható vissza.

Vona Gábor szerint sem felháborító, hogy olaszosat evett Olaszországban a kormányfő

„Fordítva mit éreznénk?

Ha itt járna az olasz miniszterelnök és bemenne valamelyik híres, magyar étterembe? Fölháborító lenne?”

– vetette fel a műsorban Vona Gábor, a Második Reformkor Alapítvány alapítója. „Szerintem nem lenne fölháborító” – húzta alá.

Ha mondjuk azok, akik az ellenzéki oldalon most úgy érzik, hogy ez itt egy kiütési pont lehet, vagy legalábbis egy kellemetlen pont, érdemes feltenniük azt a kérdést is maguknak, hogy ha mondjuk valamelyik baloldali, vagy ellenzéki politikus lenne most a miniszterelnök, és ő járt volna ott, akkor is ugyanezt gondolnák-e, mint amit Orbán Viktorral kapcsolatban gondolnak. Tehát, hogy

itt valójában az olasz étteremmel van a baj, meg a homárral, vagy Orbán Viktorral, aki bármit csinál, az nem lehet jó az ő számukra?”

– tette fel a kérdést a Jobbik korábbi elnöke.

Vona Gábor Hont András felvetésére – miszerint korábban Botka László is kapott hasonló kritikát – leszögezte „ez az egész megint egy törzsi háború”, ami „nem a homárról szól”.

Vona Gábor véleményét az alábbi videó 6. percétől kezdődően hallgathatja vissza.

Nyitókép: Instagram

Összesen 152 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mivel érdemi-koncepcionális síkon nem tudnak Orbánnal szemben komolyan vehető politikai alternatívát adni, marad az ilyen piti kis kötözködések, hergelések sorozata. Nem veszik észre, hogy ezzel az olcsó-demagóg módszerrel csak azokat érhetik el, akik már amúgy is menthetetlenül betokosodtak.

Örvendetes látni, hogy az ellenzék színvonala ilyen elképesztően magasan szárnyal. Orbán és az ebédje.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés