Márki-Zay kikotyogta, hogy a jászberényi választási kampányra is megy amerikai pénz

2023. január 5. 11:25
Újból az amerikai kampánypénzekről fecsegett Márki-Zay Péter. A hódmezővásárhelyi polgármester egy ATV-s nyilatkozatából az derül ki, hogy az országgyűlési választáshoz hasonlóan a közelgő jászberényi időközi önkormányzati választás kampányát is támogatják amerikai pénzzel.

Márki-Zaynak az Egyenes beszédben elhangzott szavait a Magyar Nemzet szúrta ki. Cikkükben felidézték, hogy a volt baloldali miniszterelnök-jelölt a műsorban a január 15-én esedékes jászberényi időközi önkormányzati választással kapcsolatban az eddigi polgármester, Budai Lóránt és egy helyi egyesület támogatására szólította fel a híveit. A műsorvezető ezután megkérdezte tőle, hogy most adománygyűjtésre szólított-e fel, illetve azt is, hogy miért nem az amerikai kampánypénzekből támogatják a jászberényi választási készülődést. Erre Márki-Zay Péter azt válaszolta: „És támogatjuk.

Ezt tudjuk az év kampányfinanszírozási botrányáról

A nyár végén, amikor Márki-Zay Péter a Magyar Hang Gulyáságyú című podcastjának vendége volt és büszkén beszélt arról, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) kampányelszámolása mennyire részletes és korrekt, még nem gondolta volna, hogy az ősz talán legnagyobb politikai botránylavináját indítja el. A baloldal miniszterelnök-jelöltje ugyanis beismerte, hogy még júniusban is érkezett több száz millió forintos támogatás Amerikából.


Az ennek összegét firtató újabb kérdésre a hódmezővásárhelyi polgármester ezt felelte: 

„Mi szeretnénk, a gyűjtéssel együtt, mi ki fogjuk egészíteni a gyűjtést, de én egymillió forintot szeretnék összegyűjteni a jászberényieknek. Nyilván ennek egy kisebb része valószínűleg adományból a gyűjtés során összejön,

a maradékot pedig ki fogjuk egészíteni egymillió forintra.

Én azt gondolom, hogy nagyon sok más szervezet is támogatta a jászberényi kampányt, nagyon jól teszik. Remélem, hogy a pártok is támogatják, a pártok is gyűjtenek nekik.”

Márki-Zay még kedden egy számlaszámot is közzétett a közösségimédia-oldalán, ahol azt kérte követőitől, segítsék a Közösen Jászberény Egyesület jelöltjeit, akár aktivistamunkával, akár pedig támogatással. 

A teljes beszélgetést itt tekintheti meg:

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én nem vagyok egy szajájés, de ki az a hülye, aki ennek pénzt ad így?
Nem értem! A szajájé mégis nekünk dolgozik?

Tagadhatatlanul becsületes ember. Kanadai állampolgársági esküje szerint még az eszkimókat is szolgálja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés