Nagyszabású rakétatámadást indított Oroszország Ukrajna ellen

2022. december 29. 9:08
Több ukrán nagyvárosban, többek között Kijevben is hosszan szóltak a légvédelmi szirénák.

Mihajlo Podoljak Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója szerint csütörtök reggel 120 rakétát indított több ukrán nagyvárosra és infrastruktúrájára az orosz hadsereg. Állítása szerint Kijevben két nagy robbanást lehetett hallani, egyelőre azonban nem világos, hogy ezeket a becsapódások vagy a légvédelem hatékony elhárítása okozta. 

Az ukrán főváros mellett Harkivban, Odesszában, Lembergben és Zsitomirban is robbanásokat lehetett hallani. Maxim Marsenko, Odessza megye vezetője szerint masszív rakétatámadás alatt áll Ukrajna. Az ukrán hadsereg tájákoztatása szerint a levegőből és a tenger felől is lövik az országot. 

Olekszij Aresztovics elnöki tanácsadó arra kérte a civileket, hogy keressenek fedezéket, az ukrán légvédelem mindeközben végzi a dolgát. Vitalij Kim mikolajivi kormányzó állítása szerint öt orosz rakétát semmisített meg körzetükben az ukrán légvédelem. Lemberg polgármestere szerint egyre kritikusabb az áramkimaradás: a nyugat-ukrajnai város 90 százalékában nincs áram. Vitalij Klicsko ukrán főpolgármester szerint Kijevben akadozhat az áram- és a vízellátás. 

Így tüzel egy ukrán katona az orosz egységekre (Videó)

Nyitókép: Mustafa Ciftci / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 142 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés