Független-objektív

Amerikai közpénzből indít akadémiát a Telex

2022. december 8. 18:57
A washingtoni Külügyminisztérium egyik alosztálya egy pályázat által 300 millió forinttal támogatja a kormánykritikus lap újságíróképzését.

Újabb fontos lépés történik a Telex életében: elindul az oktatóközpontunk, a Telex Akadémia, ahol a következő években különböző képzéseket kínálunk majd az érdeklődőknek a média legkülönfélébb területeiről – számol be a portál csütörtöki cikkében.

A Telex Akadémia szakmai igazgatója Munk Veronika tartalomfejlesztési vezetőnk, ügyvezető igazgatója pedig Pusztay András.

A portál főszerkesztője, Dull Szabolcs a cikk végén megemlíti, miből fogják ezt finanszírozni: a projektet az amerikai DRL (Bureau of Democracy, Human Rights, and Labor – magyarul: demokrácia, emberi jogok, és munkaügyek hivatala) több mint 740 ezer dollárral (majdnem 300 millió forint) támogatja. 

De mi is ez a szervezet? A DRL a washingtoni Külügyminisztérium egyik szerve, amely az amerikai adófizetők pénzéből működik.

Nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy a súlyos megélhetési válsággal küszködő amerikai adófizetők tízmillióit senki nem kérdezte meg arról, vajon örülnek-e annak, hogy az adójukból működő Biden-kormányzat magyarországi propagandistáknak utalja át a pénzüket, ahelyett, hogy az ő életkörülményeiken javítana” – kommentálja a hírt az Origo. A portál arra is emlékeztet: az elmúlt hetek legnagyobb belpolitikai botrányát éppen az okozta, hogy kiderült: több mint 3 milliárd forintnyi dollárt kapott a baloldal kampányra Amerikából, csak az nem világos, hogy kiktől. Az ügyről alábbi cikkeinkben olvashat bővebben.

Amerikai pénzek a baloldalon: az ellenzék csak magyarázkodik, olykor hülyének tettetik magukat

Egyre megdöbbentőbb és érdekesebb információk látnak napvilágot az ellenzék amerikai pénzügyi támogatásáról. Márki-Zay Péter a mai napig tagadja , hogy a baloldali pártok választási kampányára ment a pénzt. A volt miniszterelnök-jelölt állítja, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom kapta a dollárokat több ezer, több tízezer embertől, a támogatással pedig a politikai kultúraváltást segíti elő a szervezete.

Az ellenzék amerikai támogatásának a szálai a CIA-ig érnek

Az Action for Democracy (AfD) - amely a baloldal választási kampányát milliárdokkal támogatta - kapcsolatrendszere egészen a CIA-ig ér el, írja az Origó a parlament nemzetbiztonsági bizottságának szerdán közzétett jelentésére hivatkozva. A nemzetbiztonsági szolgálatok ugyanis feltárták, hogy az AfD kapcsolatba hozható a National Endowment for Democracyval (NED), amelyet gyakran úgy emlegetnek, mint „a CIA hivatalossá tett megjelenése külföldön".

Nyitókép: MTI/AP/J. Scott Applewhite

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez egy demokráciát szolgáló baráti gesztus az amerikaiak részéről, s nem egy belügyekbe történő beavatkozás, a törvényes rend, a kormány felszámolását, megbuktatására célzó lépés., igaz, balliberális barátaim. Ennyi erővel az oroszok is létrehozhatnának egy hasonlót a kettős mérce kizárása érdekében.

Eddig azt hittem, hogy a titkosszolgálati emberek, az ügynökök képzése kellő diszkrécióval történik. Amit terveznek azt jelzi, hogy az USA egy már eltaposott babán köztársaságnak tekinti Magyarországot, már azt csinál ezen a gyarmaton, amit csak akar. Mindez látványos jele annak, hogy elindult a helyi kiképzése az amerikai helytartóknak. Indikátora annak, hogy készülnek Orbán gyors félreállítására, a lakáj nomenklatúra felállítására. Adódik a kérdés, kik fognak ide jelentkezni, felvételt nyerni? Magyarok? Tisztességes, hazáját szerető magyar nem hajlandó hazaárulónak menni. Magyarországi németek, szerbek, horvátok, szlovénok, ruszinok, szlovákok, cigányok, zsidók?

Februárban Brüsszel, amerikai parancsra a kivégzőfalhoz állítja Magyarországot, a pozsonyi finomítóból nem jöhet olaj, kőolajszármazék. Zavargások fognak kitörni, ami a cél, s egy második majdan feltételezi ezen ügynökök kiképzését is. A hazájukat szerető, az idegen jármot gyűlölő magyarokra forró tavasz vár, meg kell majd védeniük az országukat, s félek, hogy a zsidóság egy részének szerepvállalása nyomán féktelen antiszemita hullám fogja elönteni az országot, ami nem kíméli majd a Magyarországot hazájuknak tekintő, felelősen gondolkodó zsidókat sem.

Orbánnak fel kell készülnie az amerikai akciókra, az immáron nyílt, féktelen, agresszív idegen beavatkozásra, létre kell hoznia a Nemzeti Gárdát, s ha kell, fel kell őket fegyverezni.

Korodnál fogva biztosan te is beférsz az ügynökképzőbe....pontosabban ami a személyedet illeti, a továbbképzőbe, Te már a doktori fokozatért küzdhetsz.

A bokámig sem érsz bunkó goj.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés