A volt szovjet államokhoz fordul Ukrajna energetikai berendezésekkel kapcsolatos segítségért

2022. december 6. 22:47
Használt, de működőképes berendezéseket is elfogadnak.

Ukrajna azt állítja, hogy nemzetközi partnerekkel együttműködve segít helyreállítani az energiaszektort, miután az elmúlt hetekben több hullámban orosz rakétatámadások érték a kritikus infrastruktúrát – írta a CNN.

Franciaországból hamarosan nagy mennyiségű berendezés érkezik – idézte a hírportál Herman Haluscsenko ukrán energiaügyi miniszter pénteki nyilatkozatát.

Haluscsenko hozzátette, „az új energetikai berendezések gyártása meglehetősen hosszú folyamat, ezért az ukrán fél elfogadja a segítséget használt, működőképes állapotban lévő berendezések formájában”.

Megjegyezte, hogy

Ukrajna tárgyalásokat folytat a volt szovjet köztársaságokkal, köztük Azerbajdzsánnal.

„A balti országok is jelentős segítséget nyújtanak nekünk. Szeretném kiemelni Litvániát, amely már nagy mennyiségű felszerelést adott át. De ennek már egy másik része is úton van hozzánk” – derült ki az energiaügyi miniszter nyilatkozatából.

***

Vészleállási ütemtervet rendeltek el Kárpátalján

A Kárpátalja.ma arról számolt be, hogy a december 5-i orosz rakétatámadások továbbrongálták Ukrajna energetikai infrastruktúráját. A Zakarpattyaoblenerho tájékoztatása szerint az Ukrenerho állami szolgáltató a teljes vészleállási ütemterv alkalmazására utasította Kárpátalját. Emellett a tervezett lekapcsolásokat is végrehajtják - ismertette a portál. A Zakarpattyaoblenerho korábban arról is informálta a lakosságot, hogy nincs ráhatása a vészleállások ütemére.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés