A volt szovjet államokhoz fordul Ukrajna energetikai berendezésekkel kapcsolatos segítségért

2022. december 06. 22:47

Használt, de működőképes berendezéseket is elfogadnak.

2022. december 06. 22:47
null

Ukrajna azt állítja, hogy nemzetközi partnerekkel együttműködve segít helyreállítani az energiaszektort, miután az elmúlt hetekben több hullámban orosz rakétatámadások érték a kritikus infrastruktúrát – írta a CNN.

Franciaországból hamarosan nagy mennyiségű berendezés érkezik – idézte a hírportál Herman Haluscsenko ukrán energiaügyi miniszter pénteki nyilatkozatát.

Haluscsenko hozzátette, „az új energetikai berendezések gyártása meglehetősen hosszú folyamat, ezért az ukrán fél elfogadja a segítséget használt, működőképes állapotban lévő berendezések formájában”.

Megjegyezte, hogy

Ukrajna tárgyalásokat folytat a volt szovjet köztársaságokkal, köztük Azerbajdzsánnal.

„A balti országok is jelentős segítséget nyújtanak nekünk. Szeretném kiemelni Litvániát, amely már nagy mennyiségű felszerelést adott át. De ennek már egy másik része is úton van hozzánk” – derült ki az energiaügyi miniszter nyilatkozatából.

***

Vészleállási ütemtervet rendeltek el Kárpátalján

A Kárpátalja.ma arról számolt be, hogy a december 5-i orosz rakétatámadások továbbrongálták Ukrajna energetikai infrastruktúráját. A Zakarpattyaoblenerho tájékoztatása szerint az Ukrenerho állami szolgáltató a teljes vészleállási ütemterv alkalmazására utasította Kárpátalját. Emellett a tervezett lekapcsolásokat is végrehajtják - ismertette a portál. A Zakarpattyaoblenerho korábban arról is informálta a lakosságot, hogy nincs ráhatása a vészleállások ütemére.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
az ember
2022. december 08. 22:19
Ez így nem fog menni toldozgatással foltozgatással. Az energetikai berendezések egyedi gyártásúak. Pár év, és majd helyreállítják azt, ami eddig szétment. De könnyedén szét lehet lőni megint egy nap alatt évek munkáját.
nuknuk
2022. december 07. 14:14
Lenyúlták az "Ukrajna függetlenségénél" az összes orosz beruházást. Minden transzformátorállomás is orosz gyártmány. Rendeljetek hoholok az oroszoktól pótalkatrészt.
Gèbi
2022. december 07. 12:39
Semmit nem szabad adni ezeknek a bűnözőknek. Kössenek békét.
mokány
2022. december 07. 10:30
NDK konyhagép , Szaratovv hűtő , mo nokróm " Júnoszty " .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik