Hol lehet még tankolni? Írja meg kommentben tapasztalatait folyamatosan frissülő cikkünkhöz!

2022. december 6. 10:05
Olvasóink folyamatosan jelzik, hogy egyre nehezebb üzemanyaghoz jutni, nem csupán a kisebb településeken, de már a fővárosban is. A Mandiner folyamatosan frissülő cikkben próbál segíteni, hová érdemes még betérni az autóval és hol nem érdemes próbálkozni. Olvasóink segítségét is kérjük; a cikk alatt, illetve közösségi oldalunkon is jelezhetik hozzászólásban friss tapasztalataikat!

Egyre kevesebb töltőállomáson lehet benzinhez jutni, a jelenség ráadásul már a nagyvárosokban és Budapesten is mindennapos. Amint arról lapunk a minap beszámolt, sok helyen nemcsak a hatósági áras, de a prémium üzemanyag is elfogyott. Sokan pánikvásárlásba kezdtek, ami tovább rontja a helyzetet. Országszerte több benzinkút ki sem nyitott az üzemanyaghiány miatt. 

Holoda Attila energetikai szakértő a napokban arra mutatott rá, vélhetően nem sokáig lesz már fenntartható a benzinárstop, mert szerinte hozzájárul az ellátási gondokhoz és fenntarthatatlan egyéb alapvető körülmények miatt. A szakértő szerint óriási ellátási gondok keletkeztek, és ez egyre jobban érződik. 

A helyzet súlyosbodását ráadásul nagyban fokozza

az orosz olajból előállított üzemanyagok országok közötti forgalmának uniós megtiltása.

Az új, december 5-én életbe lépő olajembargó ugyan továbbra is „békén hagyja” ugyan hazánkat és a magyar multinak számító MOLGroupot a vezetéken érkező orosz nyersolaj tekintetében, viszont megbénítja a feldolgozott üzemanyagáramlást a MOL pozsonyi finomítójából. 

Nagy a baj: ellehetetleníti a 480 forintos benzinárat a brüsszeli olajembargó

Egy korábbi energetikáért felelős helyettes államtitkár, Holoda Attila az Mfor.hu-nak adott pénteki interjújában elmondta, vélhetően nem sokáig lesz már fenntartható a benzinárstop, mert szerinte hozzájárul az ellátási gondokhoz és fenntarthatatlan egyéb alapvető körülmények miatt. A szakértő szerint óriási ellátási gondok keletkeztek, és ez egyre jobban érződik.

Lapunk folyamatosan frissülő cikket indít annak érdekében, hogy Olvasóinkkal szövetségben segíthessük egymást. A cikk alatt, illetve közösségi oldalunkon folyamatosan várjuk a hozzászólásokat, amelyben jelezhetik, hol lehet kényelmesen, fennakadás nélkül tankolni és hol nem érdemes már próbálkozni, ha az üzemanyagra van szükség. 

Olvasóink segítségét is kérjük: Önök mit tapasztaltak a kutaknál? Cikkünk alatt, illetve közösségi oldalunkon hozzászólás formájában írhatják meg friss tapasztalataikat. 

Úgy tudjuk, a M7-esen Velencénél a MOL kúton reggel még volt 2000 liter 95-ös benzin, azonban olvasónk jelezte, hogy ez délutánra teljesen el is fogyott, 

a gárdonyi járásban a MOL kutak már üresek

Műszakjából hazafelé tartó kollégánk jelezte, hogy a XVI. kerületi Arany János utcai MOL kút teljesen kiürült, azt mondták, hogy talán holnap érkezik újabb adag szállítmány.

Már úgy kezelem a gázpedált, mint a hímes tojást”

– jelezte.

Úgy tudni, a XII. kerületi Mészáros utcában lévő MOL kútnál csak prémium üzemanyag kapható, szinte alig érkezik vevő.

Friss információnk szerint az M1-es autópályán a Moson pihenőhelynél működő MOL benzinkúton nincs sor, ellenben van üzemanyag, ráadásul minden típus.

Budapest, Rákosszeg park: mindkét oldalon körülbelül kéttucatnyi autó várakozik arra, hogy sorra kerüljön, a benzinkutak nagy terheltség mellett üzemelnek. 

Olvasói gyűjtés Budapestről, hétfőn 14:30 körüli állapotok szerint: az Üllői út 303. alatti Mol kúton nincs 95-ös benzin. Az Üllői út 174. szám alatt található Shell kút bezárt, semmilyen üzemanyaguk nincs.

Van, aki most is megőrzi humorát. Valljuk be, szükség is van rá. Olvasónk hozzászólása szerint „Gyomaendrődön a pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt. Van vanília, tutti-frutti, karamell, rumosdió és kávé.”

Brutális sor áll a Mol kútja előtt Jászberényben. A közösségi oldalakon terjedő fénykép alapján elképesztő mértékben rohamozták meg a töltőállomást az autósok.

Fotó: Facebook

Olvasónk jelenti 14:10-kor: Budapesten, az Üllői út 661. alatti Mol kút ma reggel kapott benzint, ott még van. Mint írja, nem sokkal ezelőtt ő maga is ott tankolt.

Munkatársunk közlése hétfő délután: Dél-Budán benzint keresett, negyedik benzinkútnál volt 100-as benzin, de se dízel, se 95-ös sehol.

Másik munkatársunk Óbudán próbált szerencsét. Jelentése szerint az ötödik benzinkútnál sem sikerült tankolnia, a környéken nincs üzemanyag.

Baranyai hozzászólónk megfogalmazása szerint „Pécsen lehet tankolni, ha van fél napotok sorba állni”. 

„Céges autóba Szabolcsban a hetedik kúton tudtam tankolni, Nyíregyházán a MOL és a Shell meghalt”, tudatta velünk egy olvasónk közösségi posztunk alatti hozzászólásában. 

A budapesti Futó utcában a MOL benzinkútján nincs sem 95-ös benzin, sem dízel. kizárólag Olvasónk 12:30 körül küldött fényképet, hozzáfűzve, hogy kénytelen prémium üzemanyagot lehet vásárolni. Ennek ára 754/liter. 

Hétfő délelőtti információink:

Törökszentmiklósi munkatársunk jelentése szerint a városban működő MOL és Shell kútnál elfogyott a 95-ös benzin. A magánkézben lévő kút még ad ilyen oktánszámú üzemanyagot, de egy vásárlónak egyszerre legfeljebb 10 liternyit. Törökszentmiklóstól Budapest felé először Albertirsa-Dabas magasságában, egy családi vállalkozás kútjánál lehet 700 forint/liter áron 95-ös benzint vásárolni. 

Békéscsabai olvasónk beszámolója alapján a városban vasárnap már körbe kellett járni a kutakat, hogy tankolni lehessen. Az autósok a közösségi médiában tudósítják egymást arról, hová érdemes éppen betérni. Ahol még van üzemanyag, az oszlopok előtt jellemzően 5-6 autó állt sorban, körülbelül 25 perces várakozási idővel. A MOL helyi kútjánál alig volt üzemanyag. A kisebb kutakon itt is bevezették a 10 literes korlátozást. Az OMV kútja korlátozás nélkül ki tudott szolgálni minden vásárlót. 

Orosházán vasárnap már nem lehetett gázolajat sem kapni. 

Tótkomlóson és Mezőhegyesen lehet tankolni, írja egy olvasónk. 

Ózdon 3 napja nem lehet tankolni sehol. Se 95-ös se 100-as benzin nincs. Gázolaj még van”, írja egy olvasónk a hozzászólások között. Köszönjük az infót!

Doboz nagyközségben (Békéscsaba mellett) hétfő délelőtt a helyi kútnál korlátozás nélkül lehetett tankolni, számolt be Olvasónk, aki 10 000 forintért közel 21 liter üzemanyagot töltött az autóba.

Köszönjük olvasóink hétfői visszajelzéseit!

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 343 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

+1, csak habosítják a hisztit

Pontosan.
Ha még a 444-en (!!!) sincs ez kitéve (azon a 444-en, amelyik kb. három tüntetőből vagy egyetlen bezárt benzinkútból is nap mint nap "világforradalmat" habosít), akkir miért kell ÉPPEN a MANDINERNEK csúcsra járatni a hisztit?

Tegnap is gond nélkül tudtam benzint venni, mint ahogyan nyilván szinte mindenki más is (különben már leállt volna az élet). Nyilván senki sem vitatja, hogy egyes benzinkutakon lehet átmeneti hiány. Gondolom hamarosan meg lesz oldva a dolog, ha kell, az ársapka kivezetésével.

Pontosan.
Ráadásul itt megint bejön a magasságos EU... az áfa harmonizált adónem, nem lehet bármit megcsinálni...

Azért van pánik vásárlás, mert a hazudozásban elterjedt, hogy a sokat szidott arsapka megszűnik .
Tavasszal volt ilyen az angoloknál is, szintén a rémhír terjesztés miatt

Furcsa a százhalombattai finomító időzített meghibásodása.
Már az osztrákoknál is felmerült valamiféle gyanú.
Azóta a belgáknál az atomerőmű hibásodott meg.
Másfelől az Északi áramlat 1-es 2-es vezetéket rongálták meg eddig ismeretlenek.......
Európában minden veszélyben van!!!!!

A magyar nyáron is karban volt tartva. Az osztrák karbantartás után produkált hibát.
A belga atomerőművet majd meglátjuk, ígéret szerint holnap indul.

A ps-en van egy jó cikk Borosstól.

DIKTARÚRA!!!
MEGSZŰNT A JEGYBANK FÜGGETLENSÉGE!!!
MATOLCSY EGY KUSZASZEMŰ SARLATÁN!!!

(Wanderer88 és a többi ballib troll - tegnapelőttig. De akár ma is, mindenféle kognitív disszonancia nélkül. LOL)

Pedig álhír volt, hogy pénteken felfüggesztik az árstopot.
A MOL más kérdés.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés