Pánikvásárlás miatt fogyott el sok helyen az üzemanyag

2022. december 04. 19:31

Sok helyen nemcsak a hatósági áras, de a prémium üzemanyag is elfogyott.

2022. december 04. 19:31
null

A hétvégére sem javult a helyzet benzinfronton: országszerte több benzinkút ki sem nyitott az üzemanyaghiány miatt, ráadásul a hatósági áras 95-ös benzin, valamint a dízel mellett hiánycikk lett a prémium üzemanyagból is. Az ATV által megkérdezett kutasok szerint sokan pánikvásárlásba kezdtek, ami tovább rontja a helyzetet. Volt olyan benzinkút, ami előtt hosszú méterekben várakoztak az autósok. 

A csatorna szerint azokon a helyeken, ahol mentek a kútoszlopok, komoly korlátozásokat vezettek be. Egy nyíregyházi kúton a kutas csak két liter benzint tudott adni egy autósnak, annyira kevés üzemanyag volt már. 

Lassan nem az a kérdés, mennyibe kerül a benzin, hanem az, hogy van-e

A Századvég Konjunktúrakutató Zrt. energia- és klímapolitikai üzletágának vezetője, Hortay Olivér szerint az egyre súlyosabb piaci feszültség Magyarországra is be fog gyűrűzni, akár veszélybe sodorhatja a benzinárstopot is. A szakértő szerint az Európai Unió nem jöhet ki jól az Oroszország ellen bevezetett olajembargóból, a hétfőn életbe lépő intézkedések azonban Magyarország ellátásában nem fognak akut problémát okozni.

Hortay Olivér azt mondta, az embargó óriási logisztikai szervezési problémát fog okozni, mert az Európai Unió olajigényének negyedét Oroszországból biztosította.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dezilluzionista
2022. december 05. 16:16
Benzinkáosz=orbánizmus.
Mócsing
2022. december 05. 10:03
nincs baj, fiezesse szépen mindenki a piaci árat, örökké úgysem tudja Orbán elódázni, hogy piaci árat fizessünk, ezért is meg a gázért meg áramért is, annak is adok még jó fél évet aztán mehet a buli. Addig próbáljon mindenki feljebb menni, többet kell keresni megmondta ő is . Hajrá Hajrá!
Menhetten
2022. december 05. 09:40
Életbe lépett ma a 60 dolláros olajársapka, amit az Európai Unió tagországai, köztük Magyarország is jóváhagyott szombaton. Ezzel egy időben élesedett a hatodik szankciós csomag is, ami megtiltja a nyersolaj és egyes kőolajtermékek behozatalát Oroszországból az Európai Unióba, de átmeneti kivételt biztosít azoknak az uniós tagállamoknak, amelyekhez csővezetéken érkezik a kőolaj, így Magyarországnak. Azárt írom, mert a fidesz NER médiákban hazudoznak a témával kapcsolatban. Eltitkolták, hogy eddig nem volt érvényben semmilyen szankció energiahordozókra..
fogas paduc
2022. december 05. 08:44
Amikor az eu bevezette az olajársapkát - 60 usd , az orosz olaj ára 64 USD volt....t, Az oroszok ma tárgyalnak a szaudiakkal a kőolajkitermelés csökkentéséről. Ja, azt tudtátok, hogy a venezuelai kőolaj demokratikussá vált?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!