Egy eritreai migráns követhette el a németországi késes merényletet

2022. december 5. 21:28
Két gyereket támadott meg, egyikük meghalt az esetet követően.

Mint arról a nap folyamán már beszámoltunk, két, iskolába tartó gyereket támadott meg hétfőn Illerkirchbergben egy férfi, egyikük később a kórházban, mindössze 14 évesen életét vesztette. A támadást követően rövid időn belül elfogta a feltételezett elkövetőt a rendőrség, mely nagy erőkkel vonult a kisvárosba.

Úgy tudni, hogy a 14 éves lányt a helyszínen már újra kellett éleszteni, ám még életben volt, mikor a kórházba értek vele. A 13 éves fiú is kórházban van, súlyos sérülései vannak, de állítólag nincs életveszélyben. 

Fotó: RALF ZWIEBLER / z-media / dpa Picture-Alliance via AFP

A hatóságok szerint a feltételezett támadó egy közeli lakóházba menekült, hárman tartózkodtak a házban, mindannyiukat őrizetbe vették. A német Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) úgy tudja, hogy az épület, ahova berohant az elkövető, egy menedékkérőknek fenntartott otthon volt. 

Mindhárom, a helyszínen őrizetbe vett férfi Eritreából érkező menedékkérő volt, a hatóságok találtak a 27 éves férfinél egy kést is, amiről azt feltételezik, hogy az lehetett a gyilkos fegyver.

Gyerekeket támadott meg egy késes támadó Németországban, egyikőjük belehalt sérüléseibe

Két, iskolába tartó gyereket sebesített meg egy késes támadó a Németország délnyugati részén fekvő Illerkirchbergben - közölte hétfőn a német rendőrség. A rendőrségi tájékoztatás szerint két általános iskolás lány az áldozat, de további részleteket a hatóság nem árult el.

Nyitókép: BERND WEISSBROD / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az, hogy a rendőrség ezt mondja, az egy dolog, az ő dolguk a rend fenntartása, és nem hiányzik nekik egy helyi etnikai feszültségrobbanás.
Az a baj, hogy ugyanezt mondják a politikusok is, lehetetlenné téve a kérdésben az érdemi párbeszédet, és tetézik azzal, hogy aki máshogy gondolja, az rasszista - holott a politikusok pont azért vannak a helyükön, hogy a vezetés irányát megszabják, márpedig ha egyértelmű, hogy valami nem jól működik, akkor egyértelmű, hogy változtatni kel.

Így van.
"Növeli, ki elfödi a bajt."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés