Sajtóértesülés: Napokon belül véget érhet az áldatlan állapot a benzinkutakon

2022. december 5. 20:42
Rövidesen ismét teljes kapacitáson működik majd a Mol százhalombattai finomítója.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, olvasóink folyamatosan jelzik, hogy egyre nehezebb üzemanyaghoz jutni, nem csupán a kisebb településeken, de már a fővárosban is. 

Az RTL Klub Fókusz című műsorába is készült egy összeállítás a benzinkutakon tapasztalható helyzetről, melyből kiderült, hogy az üzemanyaghiányt részben a százhalombattai üzemzavar okozza.

Hol lehet még tankolni? Írja meg kommentben tapasztalatait folyamatosan frissülő cikkünkhöz!

Olvasóink folyamatosan jelzik, hogy egyre nehezebb üzemanyaghoz jutni, nem csupán a kisebb településeken, de már a fővárosban is. A Mandiner folyamatosan frissülő cikkben próbál segíteni, hová érdemes még betérni az autóval és hol nem érdemes próbálkozni. Olvasóink segítségét is kérjük; a cikk alatt, illetve közösségi oldalunkon is jelezhetik hozzászólásban friss tapasztalataikat!

Rövidesen ismét 100 százalékos termelési kapacitásra áll vissza a százhalombattai finomító

Mint írták, a Mol százhalombattai finomítója az elmúlt napokban

egy műszaki meghibásodás miatt csökkentett üzemmel 50-55 százalékos kapacitással működött.

A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára, Grád Ottó ugyanakkor megnyugtatott mindenkit: a műszaki hibát kijavították, a finomító kapacitása folyamatosan emelkedni fog, és néhány napon belül visszaáll a 100 százalékos termelési kapacitásra.

Ugyanakkor egyes, az RTL által megkérdezett szakértők szerint „ennek ellenére a problémák fennmaradnak, mert az ellátás másik fontos eleme, az import továbbra is hiányzik”.

Hétfőn életbe lépett az olajembargó

Hétfőn, december 5-én lépett életbe az Európai Unió által elfogadott olajembargó, azaz, hogy az uniós országok nem vásárolhatnak orosz nyersolajat. Ez azonban csak a tengeren szállított energiahordozót érinti, a csővezetékes szállításra nem vonatkozik a tiltás, tehát Magyarország és Szlovákia mentesül a döntés alól. Szintén most lépett érvénybe az EU és a G7 országok közös szankciója, az orosz olajra kivetett ársapka: ez alapján a tengeri szállítás folyamatát biztosító nyugati vállalatok nem kezelhetnek 60 dolláros hordónkénti árnál drágább orosz nyersolajat – ismertette a részleteket az rtl.hu.

A cikkben arra is rámutattak, hogy

az üzemanyagokra vonatkozó itthoni ársapkák december 31-ig vannak érvényben,

arról egyelőre nem döntöttek, hogy ezeket meghosszabbítják-e. 

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 301 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ideje mert Budapesten tényleg kezd összeomlani a rendszer.

Vidéken még tényleg van minden - szerencsére.

Helyes, akkor járj elől jó példával, és vedd mindenből a drágábbat, amelynek nincs kedvezményes ára.

Kommunista intézkedések - érdekes, ezeket egy idő után az imádott nyugat is így, úgy, de szintén meglépte. Ezeket a kommunista intézkedéseket pedig érdekes módon a rákosista, kommunista gyökerű Apró klán egymásra épülő, kontinuitást mutató generációinak mai évjárata kritizálja.

Nem értek Veled egyet abban, hogy cigányozol. Az általam ismert cigány emberek intelligencia szintje messze meghaladja ruszkipincsiét. Nem a bőrszín határozza meg egy ember értékét. Hány tömeggyilkos, aljas féreg van a fehérek között is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés