Franciaország egy Oroszország elleni különleges bíróság létrehozásán dolgozik

2022. december 1. 9:36
A francia külügyminisztérium teljes mértékben támogatja Ukrajna igazságszolgáltatási rendszerét és a Nemzetközi Büntetőbíróságot.

Franciaország számára az orosz agresszió után Ukrajnában elkövetett bűncselekmények elleni küzdelem is prioritást élvez – írta hivatalos oldalán a francia külügyminisztérium„Teljes mértékben támogatjuk Ukrajna igazságszolgáltatási rendszerét és a Nemzetközi Büntetőbíróságot. Mindkettőnek megvan a jogköre arra, hogy pártatlan és független vizsgálatokat folytasson, amelyek célja az ilyen bűncselekmények elkövetőinek felelősségre vonása” – fogalmaztak az oldalukon.

„Európai és ukrán partnereinkkel megkezdtük a munkát az Ukrajna elleni orosz agresszióval foglalkozó különleges bíróság létrehozására irányuló javaslaton” – ismertette a francia diplomácia. Idézték Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét is, aki kijelentette, a cél az, hogy

a nemzetközi közösség tagjai között a lehető legszélesebb körű konszenzus alakuljon ki ezzel a projekttel kapcsolatban.

Anton Korynevics ukrán különmegbízott szerdai, Franciaországban látogatása során hangsúlyozta, támogatja, hogy fokozzák azokat az erőfeszítéseket, amelyek Oroszország ukrajnai cselekedeteinek büntetlensége ellen lépnek fel – olvasható a tárca közleményében.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A gyarmataik mai napig tartó kihasználásáért?
Vagy Amerikát a háborúiban elkövetett bűncselekményeiért?

Azt mikor vizsgálják ki, hogy a franci légierő ENSZ felhatalmazás nélkül bombázta Líbiát,, s ki hatalmazta fel a franciákat arra, hogy Szíriában is bombázzanak. A francia háborús bűnöket mikor vizsgálják ki?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés