Nagyon szomorú, hogy kirúgták a tanárokat!

2022. november 30. 22:05

Skrabski Fruzsina
Facebook
Az oktatásügy közös ügyünk. Erre nemzeti összefogás kellene legyen a válasz.

„Nagyon szomorú, hogy kirúgták a tanárokat!

Az oktatásügy közös ügyünk. Sok baj van: a fizetéstől, a tanárképzésen át, a mentális nehézségekig.

Erre nemzeti összefogás kellene legyen a válasz, párbeszéd, közös stratégia kidolgozása.

Nekem nagyon fontos, hogy megszülessenek a kívánt gyerekek és aztán megfelelő oktatást kapjanak, az egyik függ a másiktól. Akkor leszünk boldog nemzet, ha megbecsüljük a tanárainkat, közösen oldjuk meg a problémáinkat!”

***

Törley Katalin a tanártüntetésen: Azt hiszem, hogy nekünk kell egyre radikálisabb lépésekhez fordulnunk

Tüntetést hirdetett az Egységes Diákfront a Belügyminisztériumhoz este fél hétre, miután szerdán nyolc budapesti tanár menesztettek a munkahelyéről a pedagógusok sztrájkmozgalmában való részvételük miatt. A munkáltatói jogokat gyakorló tankerületi igazgatók - a Belügyminisztérium elvi álláspontját követve - rendkívüli felmentéssel december 1-jei hatállyal szüntetik meg a pedagógusok a közalkalmazotti jogviszonyát.

Nyitókép: Skrabski Fruzsina Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 160 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Te megértetted, ha azt mondták a szüleid, hogy nincs pénz? Ha gyerek voltál talán nem, nevelés kérdése, de egy felnőtt megérthetné és nem hisztizne, mint egy érthetetlen kisgyerek.
A kormány nem hagyja magát zsarolni. Ha az ellenzék pénzt akar a tanároknak, akkor tegyen is érte. Csakhogy képtelen a komcsi baloldal az összefogásra. még az egymás melletti összefogásra sem, mint láthattuk.

Ez sima tanult tehetetlenség. Bármit kívánna a politikai ésszerűség, a fideszes másodvonal fölszedett egy csomó olyan barmot, akik csak a hatalmi szempontokat látják, a hatalmat megszerző politikusok meg nem tudnak mit kezdeni a saját hátországukkal.

Most úgy őszintén! Lassan kifulladtak a pedagógustüntetések, erre újrakezdik a provokációkat a kirúgásokkal. Kinek kellett ez?

Mindent szabad, ami törvényes. Ezek a tanárok azt hihették, hogy a számukra kedvező közhangulat miatt bármit megtehetnek. Egyébként pedig, ha akarnak, forduljanak Munkaügyi Bírósághoz.

Ja, világos, meg zsidók sincsenek koncentrációs táborokban, meg az sem fenyeget komolyan, hogy drogkartellek bandaháborója miatt lelőnek a nyílt utcán. OK. Akkor nincs több kérdés? Vagy azért még lehet? Pl. mi a faszért kellett ezeket a tanárokat tanév közepén kirúgni? Ki a fasz gondolja, hogy ebből bármi jó sülhet ki?

Remek, csak az államnak is vannak bizonyos szerződéses kötelességei. Pl. hogy az adónkból meagdják a gyermekeknek a szükséges tudást.

Tanév közepén. Hát, vannak tanügyi elképzeléseid. Csak nem jók.

Ne prejudikáljon!

Hubazmeg. Remélem, nem a Belügyminisztériumban melózol.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés